HIJ LEVE HOOG

Koning Willem-Alexander viert verjaardag met nieuwe foto

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RijksvoorlichtingsdienstKoning Willem-Alexander viert verjaardag met nieuwe foto
RTL

Ter gelegenheid van de 56ste verjaardag van koning Willem-Alexander heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) een nieuwe foto van hem vrijgegeven. De foto is in december 2022 gemaakt op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Op de foto zien we, uiteraard, koning Willem-Alexander. Hij poseert voor een spiegel, zodat we zijn voor- én achterkant zien. Zijn handen houdt de vorst over elkaar voor zijn middel.

De Oranjes vieren koningsdag dit jaar in Rotterdam. Daar zullen Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsessen naartoe reizen om deel te nemen aan de festiviteiten ter ere van de koning.

Koning Willem-Alexander vindt kritiek op Koningslied 'heel erg zielig'
Lees ook

Koning Willem-Alexander vindt kritiek op Koningslied 'heel erg zielig'

Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde© Rijksvoorlichtingsdienst
Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde

Willem-Alexander zit dit jaar tien jaar op de Nederlandse troon. Het vertrouwen in de koning is lager dan ooit en Nederlanders beoordelen hem dan ook met zijn minst hoge cijfer tot nu toe. Het publiek geeft de koning een 6,5. De daling zette in tijdens de coronacrisis.

Vanwege het tienjarig koningschap is Willem-Alexander te horen in een podcastserie, waarin hij openhartig spreekt over alle ups en downs gedurende zijn koningschap. In de video hieronder zie je daar meer over.

Lees meer over
Koning Willem-Alexander