PRINSHEERLIJK

Waar betalen Harry en Meghan hun rekeningen van?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Waar betalen Harry en Meghan hun rekeningen van?
RTL

Nu prins Harry (38) en Meghan Markle (41) hun Spotify-deal zijn verloren, rijst de vraag: waarmee betalen de (oud-)royals hun rekeningen? We hoeven in ieder geval geen collecte te houden voor de tortelduifjes.

Prins Harry en Meghan Markle leven als een koning en koningin in Los Angeles. Omringd door luxe leiden zij een prinsheerlijk bestaan. Dit kunnen ze onder andere doen door heel goede deals te sluiten. Na hun vertrek uit Groot-Brittannië tekent het stel met hun bedrijf Archewell Inc. een megadeal bij Spotify. Voor naar verluidt 25 miljoen dollar zouden ze podcasts maken, waaronder Meghans Archetypes. Maar Spotify heeft het contract inmiddels ontbonden. Hoeveel geld de twee eraan over hebben gehouden, is niet duidelijk. 

Nog meer megadeals van Harry en Meghan dreigen te klappen
Lees ook

Nog meer megadeals van Harry en Meghan dreigen te klappen

Ook met streaminggigant Netflix sluit het echtpaar een deal. Voor maar liefst 100 tot 150 miljoen dollar zouden Harry en Meghan content maken. Maar het stel werkt erg traag, waardoor er nog maar twee series zijn afgeleverd: de onthullende documentaire Harry & Meghan en de serie Live to Lead, een interviewshow met prominenten die invloed hebben uitgeoefend op de wereld. Binnenkort verschijnt nog de serie Heart of Invictus over de Invictus Games. Ook Netflix zou volgens bronnen niet te spreken zijn over de samenwerking, maar heeft deze week aangekondigd de samenwerking gewoon voort te zetten.

Als dat niet zo was geweest, hadden de twee alsnog niet op een houtje hoeven bijten. Harry zou een spaarrekening van zo'n 10 miljoen dollar hebben door de erfenis van zijn overleden moeder Diana. Meghan teert nog op haar acteerprestaties in onder andere Suits en heeft daar naar verluidt zo'n 2 tot 5 miljoen dollar mee verdiend. 

Ook hebben de twee boekdeals gesloten. Harry heeft zijn biografie Spare uitgebracht en alleen zijn voorschot zou al 20 miljoen dollar zijn geweest. Meghan heeft een kinderboek met de titel The Bench geschreven en is daardoor zo'n 618.000 dollar rijker geworden. Volgens Amerikaanse bronnen hebben de twee op dit moment 60 miljoen dollar op hun gezamenlijke rekening staan. Daar kunnen ze nog wel even mee door.

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleNetflixSpotify