NOBEL BESLUIT

Prins Christian van Denemarken ziet net als Amalia af van toelage

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP/Getty Images Prins Christian van Denemarken ziet net als Amalia af van toelage
RTL

Het lijkt erop dat het Deense koningshuis zich heeft laten inspireren door onze eigen prinses Amalia (19). Prins Christian (17), die op 15 oktober 18 kaarsjes mag uitblazen, heeft namelijk laten weten dat hij afziet van de toelage die hij vanaf zijn verjaardag zou ontvangen.

"Als er voor zijn 21ste sprake is van een verwisseling van de troon, dan kan het zijn dat hij eerder terugkomt op zijn besluit"

Het Deense koningshuis laat vandaag in een verklaring weten dat Christian wil focussen op zijn studies en vanaf zijn 21ste opnieuw zal overwegen of hij de toelage toch wil accepteren. Op dit moment zit zijn oma, koningin Margrethe, nog de troon. "Als er voor zijn 21ste sprake is van een verwisseling van de troon, dan kan het zijn dat hij eerder terugkomt op zijn besluit."

Kinderen van kroonprins Frederik en vrouw Mary op andere school na schandaal
Lees ook

Kinderen van kroonprins Frederik en vrouw Mary op andere school na schandaal

De woordvoerder laat weten dat ook alleen in het geval van een troonswisseling Christian vaker publieke (koninklijke) taken zal uitvoeren. "Maar dit hangt ook af van hoe ver hij is met zijn studie. Tot dit überhaupt het geval is zal hij slechts beperkt te zien zijn tijdens officiële gelegenheden."

Ook Amalia heeft voor haar achttiende verjaardag laten weten dat ze voorlopig afziet van haar toelage. Zolang ze studeert en geen officiële taken uit kan voeren, wil ze geen toelage ontvangen. Mocht ze wel geld nodig hebben, dan zullen haar ouders bijspringen of neemt ze een bijbaantje, liet ze eerder in een verklaring weten. 

Lees meer over
Prinses Amalia