ZIEKENHUISBEZOEK

Prinses Margriet herstellende van acute rughernia

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Margriet herstellende van acute rughernia
RTL

Prinses Margriet moet even een stapje terug doen. Bij de 80-jarige zus van Beatrix (85) is donderdag een acute rughernia vastgesteld in het ziekenhuis. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zojuist bekend.

De derde dochter van prinses Juliana en prins Bernhard brengt donderdag een bezoek aan het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. Daar zal zij ook verder herstellen. De reeds geplande aanwezigheid van de prinses bij de opening van de European Para Championships op maandag 7 augustus komt te vervallen.

Oranjes vieren 80e verjaardag prinses Margriet met nieuwe foto's
Lees ook

Oranjes vieren 80e verjaardag prinses Margriet met nieuwe foto's

Dat ze even een pas op de plaats moet doen zal niet makkelijk zijn voor de prinses, die ondanks haar leeftijd nog behoorlijk fit is. Zo pakt ze afgelopen winter nog gewoon haar ski's erbij, zo is te zien op een foto op social media die haar zoon Floris in februari deelt.

"Of het in mijn genen zit, durf ik niet te zeggen. Feit is dat als je ouder wordt en fit wilt blijven, je in beweging moet blijven", stelt de vrouw van Pieter van Vollenhoven eerder nog in tijdschrift Margriet. "Ik zwem ook bijna elke dag en we fietsen. En ik train ook mijn hersenen. Die moeten óók in beweging blijven. En dat is niet alleen op de hoogte zijn van het nieuws, ik puzzel ook veel."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Prinses MargrietKoningshuis