MOEILIJK ACCURAAT

Hilarische Prinsjesdag-persiflage Alexia gaat viral: 'Moeilijk accuraat'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHilarische Prinsjesdag-persiflage Alexia gaat viral: 'Moeilijk accuraat'
RTL

Hoewel we een beeld hebben van hoe Alexia's (18) eerste Prinsjesdag is geweest, zullen we nooit weten wat er zich écht achter de schermen afspeelt. Bij 'De Avondshow met Arjen Lubach' hebben ze wel een idee hoe het er daar aan toegaat. Met een hilarische persiflage, waarbij iemand de stem van de prinses nauwkeurig weet te imiteren, neemt 'Alexia' ons mee in haar vlog tijdens deze bijzondere dag.

"Lachen naar gewone mensen heeft echt het vocht uit mijn bakkes getrokken"

Op de beelden is te zien dat Alexia wakker wordt voor haar grote dag: haar debuut voor Prinsjesdag. "Teringvroeg op natuurlijk", hoor je haar zeggen. Ook filmt de prinses het ontbijt van de koninklijke familie. Terwijl zij en haar zussen genieten van een gezond bordje met havermout, werkt haar vader een homp vlees weg op de vroege ochtend.

Voordat ze door de koets worden opgehaald, gaat Alexia nog even met Willem-Alexander langs een koffiezaakje. "Ik heb met havermelk genomen, per usual. Mijn vader wilde met rum, maar dat hadden ze niet."

Eenmaal aangekomen bij Noordeinde in 'de kutste koets die er is', steekt Alexia meteen even de draak met de aanwezige politici, die ze vergelijkt met de cast van Harry Potter. "Mijn vader moest weer z'n toespraakje doen. Duurde kenkerlang, maar wel integer of zo. Sowieso wel een koning hoor, mijn vader."

Aan het einde van de dag is de prinses kapot. "Lachen naar gewone mensen heeft echt het vocht uit mijn bakkes getrokken", horen we, "dus even een hydraterend maskertje." 

Prinses Alexia maakt zich op voor haar eerste Prinsjesdag
Lees ook

Prinses Alexia maakt zich op voor haar eerste Prinsjesdag

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het item uit De Avondshow met Arjen Lubach is door het programma los op Instagram geplaatst en heeft daar in minder dan een halve dag tijd al 16.000 likes verzameld. Kijkers en volgers gieren het uit van het lachen. 'Heb het al 5 keer bekeken, kom niet meer bij!' schrijft iemand onder de video op Instagram. 'Zo hard gelachen! Briljant!' Een andere kijker denkt dat ook de echte Alexia in een deuk ligt: 'Volgens mij lacht ze hier zelf ook keihard om!'

Ook op TikTok gaat de video viraal. Veel mensen hopen dat Alexia vaker zal opduiken in het programma.

Hieronder zie je hoe Prinsjesdag er vóór de schermen aan toeging:

Lees meer over
Prinses Alexia