Kopen zonder Kijken

Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg

Door RTL··Aangepast:
Stel uit Kopen zonder Kijken zorgt voor toename in aanmeldingen pleegzorg
RTL

Vorige week is in ‘Kopen zonder Kijken’ te zien hoe Paul (33) en Kim (30) op zoek gaan naar hun droomstulpje, waar ze samen kunnen wonen met hun drie pleegdochters. Hun bijzondere verhaal heeft televisiekijkend Nederland duidelijk in het hart geraakt, want het aantal aanmeldingen voor pleegzorg is in de afgelopen dagen enorm toegenomen.

"We wilden iets doen voor kinderen die niet de liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben"

In de bewuste aflevering zien we het gezin van Paul en Kim. Zij hebben twee jaar geleden drie meisjes in huis genomen: “We wilden iets doen voor kinderen die niet de liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben.”

Na de uitzending hebben er zo’n 300 mensen met interesse voor pleegzorg zich aangemeld bij Pleegzorg Nederland, meldt NOS vandaag. Volgens de organisatie gaat het normaal gesproken om zo’n 60 aanmeldingen per week, maar vlak na de uitzending van Kopen zonder Kijken ontstond er al een enorme piek. Dit kan betekenen dat het programma mogelijk tientallen nieuwe pleegouders gaat opleveren, aangezien ongeveer een kwart van de aanmeldingen ook daadwerkelijk pleegouder wordt.

De aanmeldingen zijn volgens Pleegzorg Nederland hard nodig, omdat er een groot tekort aan pleegouders is in Nederland. Op dit moment wachten er nog zo’n 700 kinderen op een nieuw thuis. Volgens woordvoerder Janette Reukers heeft vooral de toegankelijke manier waarop de kijkers in aanraking zijn gekomen met pleegzorg ervoor gezorgd dat deze piek heeft kunnen ontstaan.

Benieuwd hoe de droomwoning Paul en Kim bevalt? In onderstaande video vertelt het stel hoe het nu, maanden na de opnames van Kopen zonder Kijken, met ze gaat: