Onvoldoende bewijs

Belgische Gezondheidsraad tegen boosterprik voor iedereen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© APBelgische Gezondheidsraad tegen boosterprik voor iedereen
RTL

De Vlaamse regering wil een derde coronaprik voor iedereen van twaalf jaar of ouder. Maar bewijs voor de effectiviteit daarvan ontbreekt, zegt de Belgische Gezondheidsraad.

Volgens De Standaard ziet die zogenoemde Hoge Gezondheidsraad onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor het succes van een boosterprik bij mensen onder de 65 jaar.

Vlaanderen wil boosterprik corona voor hele bevolking
Lees ook

Vlaanderen wil boosterprik corona voor hele bevolking

Volgens de krant is de raad wel positief over de plannen om zorgpersoneel een boostervaccin te geven, om zo uitval te voorkomen.

Derde prik voor iedereen

Het advies van de raad is een flinke tegenvaller voor de Vlaamse regering. Vorige week zei minister-president Jan Jambon dat hij een derde prik wil voor iedereen. Zo worden mensen die zich niet kunnen of willen inenten en mensen bij wie de vaccins minder goed werken ook beschermd, zo was het idee.

In Nederland oordeelde de Gezondheidsraad eerder al positief over een boosterprik, maar niet voor iedereen. In deze video leggen we uit wie ervoor in aanmerking komt: 

Na een positief advies van de Gezondheidsraad is de kans groot dat de boosterprik ook in ons land gezet gaat worden.

Extra prik na AstraZeneca of Janssen

Met de winter op komst wordt gevreesd dat nog niet genoeg mensen zijn ingeënt om het virus in bedwang te houden. Zelfs niet in Vlaanderen, waar veel meer mensen zijn geprikt dan in Wallonië en in Brussel.

De Hoge Gezondheidsraad adviseert om te kijken of 65-minners die zijn ingeënt met het vaccin van AstraZeneca of Janssen eventueel wel nog een extra prik moeten krijgen.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
GezondheidsraadCovid-19GezondheidCoronamedicijnCoronavaccinCoronavirusBelgiëNederland