Personeelstekorten

Schiphol: vluchten schrappen niet gelukt, houd opnieuw rekening met drukte

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPSchiphol: vluchten schrappen niet gelukt, houd opnieuw rekening met drukte
RTL

Schiphol houdt er rekening mee dat het vandaag opnieuw extreem druk wordt. De luchthaven heeft geprobeerd het aantal passagiers met 5800 te beperken, onder meer door luchtvaartmaatschappijen te vragen vluchten te schrappen, maar dat is niet gelukt.

Schiphol kampt op veel verschillende plaatsen met personeelstekorten. Daar komt bij dat er door de meivakantie veel passagiers zijn. De luchthaven had luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vluchten te schrappen, maar alleen KLM gaf daar echt gehoor aan. Corendon verplaatste één vlucht naar Rotterdam, EasyJet schrapte geen vluchten van Schiphol.

Lange wachtrijen

Vandaag worden zo'n 70.000 vertrekkende passagiers verwacht die door de beveiligingspoortjes moeten, 10.000 meer dan op zaterdag. Toen was het al erg druk op de luchthaven en stonden er lange rijen voor de incheckbalies. Mensen moesten soms wel twee uur wachten voor ze door de security waren. 

Schiphol roept mensen op om op tijd op het vliegveld te zijn en er rekening mee te houden dat het erg druk is. Vanmorgen staan er lange wachtrijen, maar loopt het volgens een woordvoerder wel door.

Dit is waar je recht op hebt als je vlucht is geannuleerd
Lees ook

Dit is waar je recht op hebt als je vlucht is geannuleerd

IATA, de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen, zei eerder het schandalig te vinden dat Schiphol maatschappijen vroeg om vluchten te schrappen vanwege de verwachte drukte. De brancheorganisatie zei te begrijpen dat Schiphol last heeft van personeelstekorten, maar onderstreepte dat maatschappijen niet voor niets havengelden betalen aan Schiphol.

Grens bereikt

Vakbond FNV zegt het hart vast te houden voor komende zomer. "Dit is nog maar de meivakantie", zegt bestuurder David van de Geer. Hij vindt dat Schiphol veel eerder had moeten ingrijpen en noemt wat het personeel op Schiphol dit weekend laat zien 'een olympische prestatie'. Schiphol heeft volgens hem te lang geprofiteerd van de bereidheid van medewerkers om 'door te buffelen', en nu is de grens bereikt.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Air France KLMCorendonEasyJetLuchtvaartLink in bioSchiphol