Op stoelen slapen

Rode Kruis plaatst tenten voor asielzoekers op terrein Ter Apel

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANP / Sem van der WalRode Kruis plaatst tenten voor asielzoekers op terrein Ter Apel
RTL

Het Rode Kruis gaat tien tenten plaatsen voor veertig mensen op het terrein van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Een woordvoerder van het Rode Kruis laat weten dat de tenten binnen het terrein van het aanmeldcentrum worden geplaatst.

Het opvangcentrum in Ter Apel heeft te maken met een grote toeloop. Afgelopen nacht moesten iets meer dan honderd mensen op een stoel slapen in het aanmeldcentrum.

Ook op stoelen slapen

Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat ook komende nacht vermoedelijk alle 130 beschikbare stoelen in Ter Apel zullen worden gebruikt voor vluchtelingen die zich bij het aanmeldcentrum hebben gemeld. Daarnaast gaan er een kleine honderd mensen naar de crisisnoodopvang in Stadskanaal.

RTL Nieuws kreeg een uniek inkijkje bij het grootste asielzoekerscentrum van Nederland. Bekijk het in onderstaande video:

Bijna dagelijks horen we dat er mensen op stoelen moeten slapen. RTL Nieuws kreeg een uniek inkijkje bij het asielzoekerscentrum.

Het COA heeft momenteel ongeveer 42.000 mensen in opvang en er melden zich dagelijks zo’n tweehonderd nieuwe asielzoekers in Ter Apel. Het COA zoekt al maanden naar nieuwe permanente opvanglocaties.

Crisisnoodopvang

Veiligheidsregio's gaan bij toerbeurt twee weken lang crisisnoodopvang verzorgen voor zeshonderd asielzoekers, elk 150. Inmiddels doen Friesland en Groningen dat in sporthallen in Heerenveen, Finsterwolde en Leek, Zeeland heeft de voormalige bibliotheek van Terneuzen beschikbaar.

Ook de regio Amsterdam-Amstelland is gevraagd 150 vluchtelingen tijdelijk onder te brengen. Hiervoor ligt een voorstel bij het COA en het Rijk. De hoofdstad vangt momenteel al 1650 asielzoekers en statushouders op.

Crisisopvang in Leek: 'Voorkomen dat mensen op de grond moeten slapen'
Lees ook

Crisisopvang in Leek: 'Voorkomen dat mensen op de grond moeten slapen'

Lees meer over
AsielzoekersVluchtelingenTer Apel