Verdachte (22) opgepakt

Politie: meerdere doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© EPAPolitie: meerdere doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen
RTL

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Ook zijn er meerdere gewonden. Om hoeveel slachtoffers het precies gaat, heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Er is een verdachte opgepakt, een 22-jarige Deense man.

Dat heeft de politie zojuist gemeld in een persconferentie. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er nog een tweede schutter actief zou zijn. 

Paniek

Het belangrijkste ziekenhuis van Kopenhagen, Rigshospitalet, meldt een 'kleine groep patiënten' te hebben ontvangen in verband met het incident. Het ziekenhuis heeft extra personeel ingeschakeld, onder wie chirurgen en verpleegkundigen.

De schietpartij was in het winkelcentrum Field's, dat ligt tussen het centrum en de luchthaven. Veel bezoekers renden na het horen van schoten in paniek naar buiten, is op videobeelden te zien.

Let op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Een politiewoordvoerder zegt dat ze 'niet kunnen uitsluiten' dat het om terreur gaat.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Harry StylesSchietpartijenLink in bioDenemarken