'Hebben fantastische kerst!'

Bewoners kopen vakantiepark terug: hun huisjes kunnen blijven

Door RTL Z··Aangepast:
© RTL ZBewoners kopen vakantiepark terug: hun huisjes kunnen blijven
RTL

Als dit geen mooi kerstverhaal is. De eigenaren van vakantiepark Meerzicht moesten eigenlijk aan het eind van het jaar weg zijn, maar nu kopen ze het park terug van het veel grotere Europarcs. Daardoor kunnen ze toch blijven in hun vakantiehuisjes.

Feest op camping Meerzicht, in Matsloot, op de grens van Groningen en Drenthe. Want de bewoners tekenden het contract voor de terugkoop van het vakantiepark.

Ze kunnen daardoor blijven genieten van de rust op het parkje. Veel eigenaren van de vakantiehuisjes wonen in een klein appartementje in de stad, maar hier kunnen ze heerlijk buiten zijn.

Investeerders azen op kleine vakantieparken: 'Lag ineens een oprotbrief'
Lees ook

Investeerders azen op kleine vakantieparken: 'Lag ineens een oprotbrief'

Zelf je huisje afbreken?

Een half jaar geleden zag het er heel anders voor ze uit. Ze hadden namelijk een brief gekregen van de nieuwe eigenaar, Europarcs. Die wilde het park herstructureren, oftewel nieuwe, luxere huisjes neerzetten en ze verhuren.

De huidige bewoners moesten dus weg en ze moesten ook nog hun huisjes zelf afbreken, vertelt Daniella van Gennep, bestuurslid van de Vereniging Parkbelangen Leekstermeer.

Maar sommige van de huidige eigenaren van huisjes op Meerzicht komen er al 40 of 50 jaar. En ze wilden niet weg.

Fantastische kerst

Nu is er een compromis. De bewoners kopen het park terug en Europarcs gaat de leegstaande kavels ontwikkelen, in opdracht van de nieuwe eigenaar: de Vereniging Parkbelangen Leekstermeer.

Tanja Tamina, eigenaar van een van de huisjes op het park is één van de bewoners van het park en ze is blij: "we kopen niet alleen ons park, maar ook onze gemeenschap en het behoud daarvan. Dat is belangrijk, we hebben een fantastische kerst!"

Lees meer over
VakantieGroningenDrentheLeek