Entertainment

Tim den Besten en Nicolaas Veul maken livestream van hun leven

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VPROTim den Besten en Nicolaas Veul maken livestream van hun leven
RTL

Hoe open ben je nog als alles openbaar is? TV-makers Tim den Besten en Nicolaas Veul nemen de proef op de som en streamen 24 uur per dag hun leven.

We delen online steeds meer, maar wat brengt dit ons? En waar gaat dit heen? Geïnspireerd door het boek The Circle van Dave Eggers laten VPRO programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul de komende 18 dagen álles van hun leven 24 uur per dag live zien op internet.

Waar ze ook heen gaan, wie ze ook spreken en wat ze ook doen: de camera gaat overal mee naartoe en de kijker kan online alles volgen en live op hen reageren. Wat doet het met jezelf en jouw omgeving als je alles uit je hele leven 'deelt' en geen controle meer hebt over wat je wel en niet online plaatst? Wat zijn de emotionele en fysieke gevolgen voor de 28-jarige Tim en de 31-jarige Nicolaas, wetende dat ze voortdurend worden bekeken en beoordeeld?
 
Super Stream Me is een psychologisch experiment waarin Tim en Nicolaas onderzoeken hoe sociale media en technologische innovaties onze levens beïnvloeden.
 
Super Stream Me bestaat uit twee delen: de 24/7 livestream bij de NPO die door iedereen live te volgen is op de site van van 26 augustus t/m 12 september en de vierdelige documentaireserie die vanaf 5 november wordt uitgezonden op NPO 3.