Entertainment

‪Milika Peterzon: Mijn schedel lag tussen de pizza's‬

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP‪Milika Peterzon: Mijn schedel lag tussen de pizza's‬
RTL

Milika Peterzon is nog steeds aan het revalideren na haar zware hersenbloeding, waardoor ze vorig jaar werd getroffen. Milika zakte ineens in elkaar onder de douche. Daarna lag haar schedel er letterlijk vier weken af.

Milika en haar vriend Jurgen spreken in LINDA openlijk over de hersenbloeding. "Ze gilde het uit van de pijn, je ogen draaiden weg. Gelukkig was de ambulance er heel snel. Ze hebben meteen je schedel moeten openmaken. Haar schedel is vier weken opengebleven", vertelt haar vriend Jurgen in een interview met LINDA. Op een opmerkelijke plek werd het deel van haar schedel bewaard. "In de vriezer, tussen de pizza's", zeggen de twee. 

Thumbnail


Milika en Jurgen. Foto: ANP

'De dood twee keer in ogen gekeken'
De eerste weken ging Milika door een hel, ze had ongelofelijk veel pijn. "Ze lag aan slangen, drains, een sonde door haar neus en ze kreeg regelmatig een ruggenprik. Ze trok ook steeds de slangen en drains eruit. Uiteindelijk moest ze worden vastgebonden, omdat de kans dat ze de slangen uit haar hoofd zou trekken, te groot werd", vertelt Jurgen. Milika herinnert zich niets meer van de eerste weken in het ziekenhuis. "Ik weet zelf alleen dat ik de dood twee keer in de ogen heb gekeken en hem lelijk vond", zegt de 53-jarige Milika.

Ondanks de harde klap en er nog een lange weg van herstel te gaan is, blijft Milika erg positief. "Ik ben zo blij dat ik niet depressief ben geworden. Dat overkomt veel mensen na een hersenbloeding. Maar ik ben juist heel vrolijk en kan om mezelf lachen." Toch heeft Milika het ook wel eens erg moeilijk met haar beperkingen. "Ik was altijd de man én vrouw in huis. Ik deed alles, van de administratie tot het aansteken van de barbecue. Maar die fysieke kracht mis ik nog. Dat ik het wasrek buiten wil zetten en het me niet lukt. Die afhankelijkheid is het moeilijkst."

ZIE OOK: Milika Peterzon werkt hard aan herstel

'Mijn hersenen registeren niet wat er daar gebeurt'
Door de hersenbloeding neemt Milika niets aan de linkerkant van haar hoofd waar. "Ik kan het wel zien of horen, maar mijn hersenen registreren niet wat er daar gebeurt. Dus dan krijg ik in een restaurant mijn eten geserveerd en dan denk ik: wat wéínig. Maar dat is dan omdat ik maar het halve bord waarneem. En op straat loop ik soms tegen een lantaarnpaal op. Dan kun je op de stoep gaan zitten huilen, of je kunt om je heen kijken of niemand het gezien heeft en dan heel snel doorlopen. Dat laatste doe ik", zegt Milika.

De oud-presentatrice van Hart van Nederland heeft sinds ze getroffen is door de hersenbloeding niets gehoord van de directie van SBS. "Cilly is regelmatig in het ziekenhuis op bezoek geweest, en Maureen du Toit stuurde een paar sms'jes,  maar de directie heeft nooit contact gezocht", aldus Jurgen.

ZIE OOK: Mureen du Toit maakt zich zorgen om Milika

Het hele interview met Milika Peterzon en Jurgen Smit staat in de nieuwe LINDA, die ligt vanaf woensdag in de winkel.

Lees meer over
Milika Peterzon