Entertainment

One Direction domineert Teen Choice Awards

Door ANP··Aangepast:
One Direction domineert Teen Choice Awards
RTL

One Direction heeft acht prijzen binnengesleept op de Teen Choice Awards. Ook meidengroep Fifth Harmony deed het goed met drie prijzen.

One Direction werd dit jaar bekroond als onder meer de beste jongensgroep en 'male hottie'. In de laatstgenoemde categorie versloegen de groepsleden hun ex-collega Zayn Malik die ook genomineerd was voor die titel. Met Steal My Girl maakte de boyband het beste nummer en met Night Changes het beste liefdesliedje.

Het was dit jaar voor het eerst dat One Direction een paar nominaties niet verzilverde: voor beste internationale artiest en beste fangroep. Beide prijzen gingen naar de Koreaanse boyband Super Junior. Sinds 2012 verzilverde One Direction tot nog toe alle nominaties die de groep kreeg van de Teen Choice Awards. Vorig jaar wonnen ze er tien, in 2013 zes en in 2012 drie.

Fifth Harmony werd dit jaar bekroond tot favoriete meidengroep, 'hottie' en met Worth It maakte ze het beste zomerlied. Furious 7 kreeg de prijs voor beste actiefilm en diens hoofdrolspeler Paul Walker werd postuum uitgeroepen tot beste actiefilm-acteur. Collega en vriend Vin Diesel nam de prijs voor hem in ontvangst. "We hebben deze film met ons hart gemaakt en we zijn echt een familie", vertelde hij over de filmfranchise. "Een van de beste lessen in onze levens is het feit dat we de kans kregen om Paul Walker onze broer te noemen. De geest van Paul Walker is hier onder ons."

ZIE OOK: Britney Spears krijgt stijlaward