Entertainment

Ophef rondom uitzending Weet Ik Veel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenOphef rondom uitzending Weet Ik Veel
RTL

Op social media is ophef ontstaan nadat de thuiswinnaar bij RTL-spelshow Weet Ik Veel een medewerkster van de sponsor van het programma leek te zijn.

Een oplettende kijker zette zijn ontdekking op de Facebookpagina van RTL 4. "Jamai kreeg volledig live de eer om de beste thuisspeler te verrassen met een kleine 5000 euro. Niet slecht", schrijft de oplettende kijker. "De telefoon gaat over en mevrouw neemt op. Ze stelt zich voor als Karin. Naast Jamai's gigantisch neppe smile komt haar volledige naam in beeld. Karin Velthorst", vervolgt hij.

De kijker besloot haar op te zoeken op Facebook en zag dat Karin als copywriter werkt bij kleertjes.com. Dit is ook de sponsor van het populaire spelletjesprogramma.

Reactie RTL
RTL heeft meteen op de kwestie gereageerd, aangezien er meer dan 70.000 likes voor de post waren. Het bericht is ook duizenden keren gedeeld op social media. "We hebben jullie reacties opgemerkt met betrekking tot tot de uitzending van Weet Ik Veel gisteravond. Het programma is vooraf opgenomen, maar de interventies met Jamai zijn allemaal live", aldus RTL.

De zender vervolgt: "De procedure is in samenwerking met de notaris tot stand gekomen en is computer gestuurd en gaat dus volledig op een eerlijke manier. Overigens is de winnaar van gisteravond, Karin Velthorst 44 jaar, niet de Karin uit 1984 die een jaar geleden bij de sponsor heeft gewerkt."