Entertainment

Prins Constantijn verhuist van Brussel naar Den Haag

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPPrins Constantijn verhuist van Brussel naar Den Haag
RTL

Prins Constantijn verhuist met zijn vrouw prinses Laurentien en hun kinderen deze zomer van Brussel naar Den Haag. Ze gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Het paar werkt steeds meer in Nederland, is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst de reden van de verhuizing. Constantijn en Laurentien gaan deze zomer 'over', zodat de kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore aan het begin van het schooljaar naar een nieuwe school kunnen.

Maar volgens politiek verslaggever Jos Heymans is het waarschijnlijker dat het paar verhuist op verzoek van Willem-Alexander. "Constantijn gaat dezelfde rol vervullen als prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven deden toen Beatrix koningin was", licht Heymans toe.

ZIE OOK: Prins Constantijn gaat op zoek naar een nieuwe baan

"Ze nemen een heleboel klussen over van de koning en koningin, zoals werkbezoeken en linten doorknippen. Dat gaat een beetje lastig als je in Brussel woont. Dat is de echte reden."

Constantijn werkte voor voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes, maar is sinds maart niet meer in dienst van de Europese Commissie. Laurentien werkt onder meer als adviseur van de Rotterdamse haven en zet zich al jaren in voor de aanpak van laaggeletterdheid.