Entertainment

Michiel Veenstra extreem blij over 25-jarig Disneyland: 'Hoogtepunt van mijn leven'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Eigen fotoMichiel Veenstra extreem blij over 25-jarig Disneyland: 'Hoogtepunt van mijn leven'
RTL

"Die allereerste keer, ik was zo extreem blij. Alles klopt gewoon aan het park." Radio-dj en Disney-fan Michiel Veenstra is dit weekeinde voor de 'ík weet niet hoeveelste keer' met zijn gezin in Disneyland Parijs, dat het 25-jarig bestaan viert. Zelfs zijn stem is in het park te horen. "Zo vet."

Een pleintje, mooi gelegen, alsof je in Parijs loopt. Ratatouille is op dit moment de favoriete attractie van Veenstra. "Het is super mooi aangelegd, een technisch hoogstandje, zo gaaf." De 3FM-dj kan bijna alleen maar in superlatieven over het park spreken. Als het aan hem zou liggen, zou hij er elk vrij weekeinde heen willen, 'maar mijn vriendin is niet zo enthousiast als ik'.  

Die fascinatie voor Disney begon toen hij als klein jongetje wekelijks de Donald Duck las. "Daar stonden dan advertenties in met foto's van de Disneyparken in Amerika. Elke week weer. Ik vond dat zo magisch", vertelt Veenstra (41). Hij herinnert zich nog een klasgenootje die daar met haar ouders heenging. Lachend: "Ik kon haar wel wat aandoen. Ik wilde zo graag naar zo'n park."

'Hoogtepunt van mijn leven'

Hij was zestien toen Disneyland Parijs openging, maar hij had geen geld om er heen te gaan. Vijf jaar later wel. "Het was het hoogtepunt van mijn leven." Volgens zijn vriendin keek hij 'extreem blij'. "'Wauw, eindelijk', dacht ik."

Hoe vaak hij inmiddels in Disneyland Parijs is geweest weet hij niet. Vaak. "In Parijs komt hij zeker één keer per jaar. "Maar ik ben ook wel eens met vrienden geweest, zelfs voor een paar uurtjes."

Ook de twee Disneyparken in Californië en Florida in de Verenigde Staten heeft hij meer dan eens bezocht. "In de VS ben ik dan echt de man met de groene paraplu. Ik plan van te voren waar we heen gaan en bereken de wachttijden per attractie zodat ik het beste schema kan maken. In Parijs hebben de kinderen meer hun zegje."

 

Completely starstruck: legendarische Imagineer Tony Baxter ontmoet --✨

Een bericht gedeeld door Michiel Veenstra (@michiel3fm) op

Achtbanen en draaimolens

Thuis in zijn werkkamer heeft hij tal van boeken over Walt Disney. "Die man wilde verhalen vertellen. Hij heeft zich de techniek van animaties eigen gemaakt, tekenfilms in kleur en met geluid bedacht. Met de parken laat hij mensen in een verhaal rondlopen. De parken zijn dus meer dan achtbanen en draaimolens maar dat moet je wel kunnen zien. je kunt je zelfs prima vermaken zonder ook maar ergens in te gaan."

Neem de overgang van Adventureland naar Vampireland, zegt Veenstra. "Van een plek vol piraten en Indiana Jones ga je heel geleidelijk naar een compleet andere wereld. De vegetatie en muziek veranderen langzaam. Die parken steken allemaal zo goed in elkaar. Over alles wordt nagedacht, zelfs de prullenbakken, en je verwachtingen worden altijd overtroffen." 

Nieuwe vuurwerkshow

Hij kijkt vooral uit naar de vuurwerkshow vanavond met de parade waarin beelden van live action-films worden verwerkt. Niet alleen omdat het een nieuwe show is waarin de verhalen van Star Wars, Frozen en Pirates of the Caribbean zijn verwerkt, maar omdat zijn stem te horen zal zijn.

Dat zit als volgt: "Voor aanvang van de show wordt er in allerlei talen omgeroepen: 'Dames en heren, over vijf minuten begint...' Die overenthousiaste stem in het Nederlands, dat ben ik."

Volgens hem was er tot zes jaar geleden een ietwat merkwaardige vrouwenstem die het niet had over 'the magic show' maar de 'maggie show'. "Als een soort Máxima op haar eerste dag in Nederland. Heel veel mensen klaagden erover en toen is er bij het Nederlandse kantoor van Disney gelobbyd voor een nieuwe stem." Veenstra vertelt dat Disney wist dat hij een enorme fan is. "Ik mocht een demo inspreken en die is goedgekeurd. Echt zo vet."

Meer op rtlnieuws.nl:

Levenslessen en grote thema's: dit kun je leren van Disneyfilms.

 

Lees meer over
Michiel VeenstraDisneyConsumentVakantieGezinDisneyland ParijsFrankrijk