Entertainment

Openhartige Chris Brown: Waarom ik Rihanna sloeg

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOpenhartige Chris Brown: Waarom ik Rihanna sloeg
RTL

In de documentaire Welcome To My Life gaat R&B-zanger Chris Brown voor het eerst tot in detail in op de heftige relatie met zijn ex Rihanna, die hij acht jaar geleden tot moes sloeg tijdens een van hun vele ruzies.

Chris Brown en Rihanna leren elkaar op hun vijftiende kennen bij muziekstation Z100 in New York en het is zo’n beetje liefde op het eerste gezicht. Maar wat een mooi langdurig sprookje lijkt te worden tussen het jonge sterrenkoppel eindigt voor Rihanna uiteindelijk in een nachtmerrie: tijdens hun zoveelste ruzie mept Chris Rihanna vol in haar gezicht. De foto’s van een gezwollen, bont en blauwe, bebloede Rihanna gaan de wereld over. Het optreden van de twee die avond bij De Grammy Awards gaat niet door. Op dat moment is nog niet duidelijk waarom de twee verstek laten gaan. Dat wordt later duidelijk, als Chris zichzelf meldt bij de politie (Rihanna had geen aangifte gedaan tegen haar vriendje).

Thumbnail


Chris Brown in de documentaire Welcome To My Life

Schrammen en blauwe plekken

In de docu Welcome To My Life vertelt de nu 28-jarige Chris voor het eerst zeer openhartig over die periode. Volgens de zanger heeft Rihanna net zulke losse handjes als hij. “Ik zat wel eens onder de schrammen en de blauwe plekken”, aldus Chris, die het "zat was daar steeds excuses voor te moeten verzinnen". “Vrouwen kunnen zulke dingen wegwerken met make-up, weet je.” De zanger praat in de docu over die periode alsof fysiek geweld een wezenlijk onderdeel van hun relatie was, iets wat zo’n beetje dagelijks voorkwam.

Ruzie escaleert

Maar in de bewuste nacht van 8 februari 2009 gaat het pas echt gruwelijk mis. De twee zijn op een feestje in aanloop naar de Grammy's, waar ook een oude scharrel van Chris Brown blijkt rond te lopen. Rihanna is overstuur omdat ze denkt dat Chris en dit meisje nog steeds iets hebben samen. Eenmaal in de auto loopt het uit op een heftige ruzie tussen Chris en RiRi. Volgens Chris laat Rihanna zich hierbij fysiek niet onbedeeld en dat is de reden waarom de zanger uiteindelijk volledig door het lint gaat. “Ik had haar een bloedlip geslagen en toen ik dat zag schrok ik en dacht: wat heb ik gedaan. Toen spuugde ze me in mijn gezicht en greep me bij mijn ballen, waarna ik haar in haar arm beet.” De ruzie escaleert zodanig dat Chris de auto aan de kant moet zetten omdat rijden onmogelijk is geworden. “Ik wilde het uitpraten en uitleggen, ik had echt geen idee dat dit andere meisje zou opduiken bij dat feestje”, aldus Chris. “Maar ze geloofde me niet.”

Thumbnail


Chris Brown tijdens de zitting

Cd's bekrassen

Rihanna grist op enig moment de sleutels uit het contact en gooit ze naar buiten. Terwijl Chris naar zijn sleutels zoekt, gilt Rihanna uit het raam dat haar vriend haar probeert te vermoorden. Hij roept dat ze daarmee moet stoppen. “Je brengt ons in de problemen, zei ik", aldus Chris. Als Rihanna daarna met haar sleutels zijn cd’s met nieuwe muziek begint te bekrassen, gaat bij hem het lampje uit, met alle gevolgen van dien.

Veroordeling

Chris Brown geeft zich in bijzijn van zijn manager later die dag aan bij de politie van Los Angeles. Hij komt op borgtocht vrij. De rechter veroordeelt hem uiteindelijk tot een taakstraf van 1400 uur. Ook mag hij vijf maanden geen contact zoeken met Rihanna. Daarnaast moet hij een jaar lang een cursus volgen over huiselijk geweld.

Thumbnail


Rihanna tijdens de zitting met haar advocaat

'Dat doe ik niet'

Nu, acht jaar later, zegt Chris Brown zich nog altijd een monster te voelen. Hij benadrukt dat geweld “nooit oké is”. Ook zegt hij heel erg geschrokken te zijn toen hij de foto’s onder ogen kreeg van een toegetakelde Rihanna en zag wat hij had aangericht. “Ik dacht alleen maar: dat bén ik niet, dat dóé ik niet.”

'Soms moet je gewoon weglopen'

Het imago van bad boy is sindsdien als slierten doorgekookte spaghetti blijven kleven aan Chris Brown. Zijn droom van een huwelijk met Rihanna, hij wilde naar eigen zeggen echt dolgraag met haar trouwen, heeft hij letterlijk aan gruzelementen geslagen. In 2012 krijgen de twee toch weer een relatie. Rihanna is ervan overtuigd dat ze Chris kan 'redden'. Wat natuurlijk niet zo is. In Vanity Fair zegt ze hier later over: "Je wilt het beste voor diegene, maar als je hem steeds herinnert aan zijn fouten, aan de slechte momenten in zijn leven of zelfs als je zegt dat je bereid bent dingen te accepteren, ben je minder in de ogen van die ander. Het was stom van mij om te denken dat ik dit kon. Soms moet je gewoon weglopen.”

Bekijk hier de video van Chris Brown over Rihanna:

Lees meer over
RihannaChris Brown