Royalty

Koning Carl Gustaf reageert op maffiaverhalen

·Aangepast:
Koning Carl Gustaf reageert op maffiaverhalen
RTL

De Zweedse Koning Carl Gustaf reageerde al eens op het schandaalboek dat over hem verscheen, nu reageert hij op de verhalen dat hij contacten zou hebben met de maffia en een seksclub heeft bezocht.

Zie ook:

Camilla Henemark spreekt over Carl Gustaf

Koning Carl Gustaf heeft de laatste tijd nogal wat negatieve publiciteit te verduren gehad. Eerst dook er een affaire op met de voormalige zangeres van Army of Lovers (Crusified) en nu zou de koning zijn koninklijke boekje opnieuw te buiten zijn gegaan.

Het begon allemaal vorig jaar toen een schandaalboek over hem werd gepubliceerd dat onder andere verslag deed over het bezoek van de koning aan een nachtclub. Hij zou gespot zijn tijdens een intiem afspraakje met een nachtclubeigenaresse, met jonge vrouwen hebben gefeest en regelmatig bezoekjes aan stripbars brengen.

Begin deze maand kwam de koning in het nieuws omdat hij contacten zou hebben met mensen die banden onderhouden met de maffia. In een nieuw boek viel te lezen hoe Anders Lettstrom, een goede vriend van koning Carl Gustaf, aan een vermeende gangsterbaas zou hebben gevraagd ervoor te zorgen dat bepaalde beelden van de koning niet naar buiten zouden worden gebracht. De gangsterbaas moest onderhandelen met de nachtclubhost, Mille Markovic, om dit voor elkaar te krijgen.

De Zweden leken stoïcijns onder de fratsen van hun koning. Maar nu zou aan deze reeks schandalen volgens Sven-Erik Osterberg, voorzitter van de commissie grondwetszaken in het Zweedse parlement, mogelijk juridische consequenties vastzitten. Genoeg reden voor Koning Carl Gustaf om toch eens zelf te reageren.