Entertainment

Erland Galjaard omroepman van het jaar

·Aangepast:
Erland Galjaard omroepman van het jaar
RTL

Linda de Mol is van haar troon gestoten. Sinds vanmiddag is er namelijk een nieuwe omroep man of vrouw van het jaar: RTL 4-programmabaas Erland Galjaard.

Elk jaar prijst Broadcast Magazine iemand om zijn bijdrage in televisieland. De redactie koos de 43-jarige RTL-programmadirecteur Galjaard vanwege de 'wederopstanding van RTL Nederland'. Na Linda de Mol is de beurt nu dus weer eens aan een man.

De 43-jarige programmadirecteur heeft in 2010 inderdaad een succesvol jaar gehad met RTL 4. De zender kwam met 'The Voice of Holland', 'De TV Kantine' won de Gouden Televizierring en met 'Ushi', 'Ik hou van Holland' en 'Van der Vorst' ziet sterren werd een kijkcijferrecord gevestigd.

'RTL Boulevard' scoorde in oktober vorig jaar met 1,5 miljoen kijkers overigens ook een kijkcijferrecord.

Eerder wonnen ook Paul de Leeuw, John de Mol Fons van Westerloo, Peter R. De Vries, Frits Barend & Henk van Dorp, Joop van den Ende en Paul Witteman de prijs. John de Mol won 'm het zelfs twee keer, in 1999 en 2005.

De omroepman/vrouw van het jaar wordt verkozen door de redactie van Broadcast magazine. Het was dit jaar de twintigste keer dat het magazine de prijs uitreikte.