Entertainment

Sita Vermeulen geniet nu bewuster van K-otic

Door ANP··Aangepast:
Sita Vermeulen geniet nu bewuster van K-otic
RTL

Sita Vermeulen wil zaterdag tijdens het eenmalige reünie-concert van K-otic vooral genieten. "Samen zingen is super fijn, K-otic voelt als een familie. We genieten nu veel bewuster dan vijftien jaar terug. Toen werden we geleefd'', zegt Sita aan de vooravond van de reünieshow in de bijna uitverkochte Heineken Music Hall.

K-otic ontstond in 2001 uit het televisieprogramma Starmaker. De zevenkoppige popgroep scoorde hits als ‘Damn I Think I Love You’ en ‘I Surrender’. Het debuutalbum ‘Bulletproof’ werd met meer dan 250.000 verkochte exemplaren het best verkochte album van 2001.

De groep ging in 2003 uit elkaar, maar de leden bleven elkaar zien en kregen het begin dit jaar met crowdfunding voor elkaar hun droom te verwezenlijken. Ze haalden ruim 58.000 euro op om eenmalig terug te keren in de HMH voor een weerzien met hun fans.

Uitverkochte concerten

K-otic was vijftien jaar geleden de eerste groep die de Amsterdamse concertzaal opende met twee uitverkochte concerten. Sita: ''De cirkel is straks rond. K-otic is begonnen in de HMH en daar gaan we vijftien jaar later nu ook afsluiten."

''We zijn al sinds de bekendmaking druk bezig met de voorbereidingen van het concert'', vertelt Sita. ''In tegenstelling tot vroeger doen we nu alles zelf. Daardoor zijn we nauw betrokken bij het proces. Het is heel veel werk, maar ook heel erg leuk. Vroeger hoefden we alleen op tijd op te komen draven. Nu maken we ons zorgen of de merchandise wel op tijd is en alles goed komt."

Hype

Voor Sita en haar muzikale vrienden komt een droom uit. Sita: ''De afgelopen vijf jaar zagen we elkaar eens per jaar op onze eigen reünie en de meiden zag ik tussendoor ook geregeld. We zijn in die vijf jaar naar elkaar toe gegroeid. Het idee ontstond om nog eenmaal op te treden in de originele bezetting. Het plan werd concreet toen Carlo Boszhard ons in de uitzending van Carlo's TV Café wilde hebben. Toen besloten we door te pakken."

Sita herinnert zich K-otic vooral als hype. ''Ineens waren we beroemd. We werden geleefd. We genieten nu veel bewuster. We genieten ervan het succes te kunnen herbeleven. We gaan terug in de tijd. De hits van toen komen nogmaals voorbij met beelden van oude clips."

Veelgestelde vraag

Sita verwacht zaterdagavond fans van destijds te zien, maar ook fans die na vijftien jaar pas durven toe te geven dat ze meezongen met de gelikte popliedjes. ''Na vijftien jaar mag je onze liedjes okee vinden. Steeds meer mensen komen uit de kast en geven aan dat ze óók fan waren."

De zeven leden van K-otic zingen tijdens het concert, waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn, elk een solo. De solo van Sita is Happy. "Het moet herkenbaar zijn'', zegt de zangeres. Wat er na zaterdag gebeurt is een veelgestelde vraag aan de leden van K-otic. Sita: ''De bedoeling is dat we nog eenmalig gaan knallen en daarna gaat ieder weer zijn eigen weg. Maar wie weet, we staan open voor goede ideeën."