Entertainment

Esther Verhoef duikt in de modewereld

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Esther Verhoef duikt in de modewereld
RTL

Het nieuwe boek van bestsellerauteur Esther Verhoef speelt zich af in de wereld van de mode. Hoofdpersoon in Nazomer is Claudia, een meisje dat ontwerpster wil worden terwijl haar omgeving daar niets van begrijpt.

"Ik wist niets van mode en heb het mezelf dus moeilijk gemaakt, want ik had de hoofdpersoon ook schrijfster kunnen laten zijn. Een modeontwerper verschilt niet eens zoveel van een schrijver overigens: een ontwerper vertelt ook een verhaal met zijn collectie", zegt Verhoef in Metro.

Om de modewereld goed te leren kennen heeft de schrijfster zich er twee jaar lang volledig in ondergedompeld. "Vaktijdschriften en boeken over textiel, textielbewerking, ontwerpen, de geschiedenis van de Nederlandse mode en mode wereldwijd lezen. Ik heb met allerlei ingewijden gesproken. Met catwalkfotograaf Peter Stigter ging ik mee naar de fashionweek in Parijs waar ik een polsbandje om had waarmee ik overal mocht rondlopen. Als mijn hoofdpersoon modeontwerper is, vind ik dat ik daar alles over moet weten.

"Ik leef voor mijn boek"

Als Esther werkt aan een boek, worden haar man en drie kinderen ook flink op de proef gesteld. "Die zijn me eigenlijk twee jaar kwijt. En ik mezelf ook. Ik leef dan bijna alleen nog maar voor mijn boek. Vraag mij wanneer ik met een boek bezig ben niet om in een talkshow te gaan zitten en iets te zeggen over de actualiteit. Want die gaat volledig langs me heen. Van de afgelopen verkiezingen in Amerika weet ik bijvoorbeeld bijna niets", aldus de schrijfster.

Nazomer is vanaf dinsdag te koop.