Entertainment

Commotie over pestgedrag in Holland's Next Top Model

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Holland's Next Top ModelCommotie over pestgedrag in Holland's Next Top Model
RTL

Ophef op social media over het programma Holland's Next Top Model. De kijkers van het programma zijn namelijk van mening dat kandidaat Bonita gepest wordt door de overige modellen in spe.

Menig kijker valt het al een aantal afleveringen op dat deelneemster Bonita buiten de groep valt en de overige kandidaten gemene opmerkingen maken over het roodharige model. Eerder vindt er al een incident plaats in het modellenhuis waarbij de bleke huidskleur van Bonita belachelijk wordt gemaakt. Jurylid Kim Feenstra krijgt lucht van het voorval en reageert fel op de 'grapjes' van de modellen. "Er wordt hier niet gepest", maakt Kim direct duidelijk.

 

Facing her fears op grote hoogte! Goed bezig Bonita! #HNTM --

Een bericht gedeeld door HNTM (@hollandsnexttopmodel) op

Pesten

Toch is het in de daarop volgende afleveringen weer raak. De kijkers zijn verbijsterd over de opmerkingen die de kandidaten maken over Bonita, die te kampen heeft met een pestverleden en daardoor al erg onzeker is. Social media ontploft dan ook wanneer Bonita weer belachelijk wordt gemaakt.

Reactie RTL

RTL laat in een reactie weten: "Wij tolereren pestgedrag niet. Als gedrag niet door de beugel kan, dan worden er vanzelfsprekend maatregelen genomen op beeld of buiten beeld. Wij geven een zo volledig mogelijk beeld van de werkelijkheid waarin de jongens en meisjes zich bevinden. De realiteit van zowel mooie als minder mooie momenten. RTL en Endemol Shine staan in nauw contact met de modellen en spreken ze elke dag."

Verkeerd beeld

De groep laat weten erg geschrokken te zijn van de grote hoeveelheid aan heftige en felle reacties op social media. De betrokken modellen zeggen nooit de intentie te hebben gehad om Bonita te pesten en hebben dit indertijd ook niet zo ervaren, aldus RTL.