Royalty zonder loyalty

De buitenechtelijke kinderen van royals

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPDe buitenechtelijke kinderen van royals
RTL

Vandaag ligt een bezwaar van Prins Carlos, zoon van prinses Irene, bij de Raad van State. Hij wil voorkomen dat zijn zoon Hugo Klynstra zijn naam en titel mag dragen. Prins Carlos is niet de eerste royal met buitenechtelijke kinderen.

Prins Bernhard (Nederland)

© ANP

De opa van prins Carlos, wijlen prins Bernhard, kreeg ook kinderen met een vrouw waarmee hij niet getrouwd was. Uit zijn buitenechtelijke escapades, met twee verschillende vrouwen, zijn Alexia Grinda en Alicia de Bielefeld voortgekomen. De twee dames zijn door prins Bernhard erkend en deelden mee in de erfenis.

Prins Albert (Monaco)

© ANP

Prins Albert van Monaco, zoon van Amerikaanse actrice Grace Kelly, had een playboy bestaan voordat hij in 2005 de taken van zijn vader overnam. Hij werd tot tweemaal toe vader. Prins Albert kreeg dochter Jazmin en zoon Alexandre.

Voormalig koning Juan Carlos (Spanje)

© ANP

Voormalig koning Juan Carlos van Spanje wist aan twee DNA-testen te ontkomen. De Belgische Ingrid en de Catalaanse Alberto vroegen een DNA-test aan bij de rechter, maar die wees het verzoek af. Een koning is in Spanje namelijk onschendbaar. Saillant detail: Ingrid en Alberto, die elkaar verder niet kenden, blijken voor 91% eenzelfde ouder te hebben. Dus de kans is groot dat Juan Carlos de vader van de twee is. Wat niet vreemd zou zijn, want Juan Carlos zou met 1500 vrouwen het bed hebben gedeeld tijdens zijn huwelijk.

Voormalig koning Albert (België)

© ANP

Voormalig koning Albert van België zou tijdens zijn kwakkelende huwelijk met prinses Paola een kind te hebben verwekt bij zijn minnares. Dit buitenechtelijke kind zou Delphine Boël zijn. Tot haar zestiende zou Albert contact met haar hebben gehad. Sinds 2013 probeert ze haar gelijk te halen, maar de Belgische rechtbank erkent Delphine niet als wettelijk dochter.

Koning Carl Gustaf (Zweden)

© ANP

Bovenstaande mannen kunnen leren van koning Carl Gustaf van Zweden. De koning is namelijk een vrouwenliefhebber en zou niet vies zijn geweest van jacuzzifeestjes met naakte modellen. Maar hij kreeg, voor zover bekend, geen buitenechtelijke kinderen. De koning heeft in een persconferentie bevestigd dat hij samen met zijn familie deze erotische bladzijde heeft omgeslagen.