moeder der musicals

Simone Kleinsma wint haar zesde Musical Award

Door ANP··Aangepast:
Simone Kleinsma wint haar zesde Musical Award
RTL

Actrice Simone Kleinsma heeft woensdagavond haar zesde Musical Award ooit in ontvangst mogen nemen. Zij werd bekroond voor haar titelrol in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, over het turbulente van de succesvolle schrijfster.

Simone is niet de eerste artiest die zes Musical Awards wint. Ook Alex Klaasen heeft dit recordaantal in de kast staan. Eerder won Simone de prijs al voor Mamma Mia (2004), Sunset Boulevard (2009), Songs from the Heart (2010) en Moeder ik wil bij de revue (2015). In 2017 kreeg Kleinsma een speciale oeuvre-award voor haar grote betekenis voor de Nederlandse theaterwereld.

De voorstelling sleepte sowieso de meeste prijzen in de wacht, vier stuks. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt werd ook bekroond als beste grote musical en kreeg de beeldjes voor beste scenario en beste vrouwelijke bijrol (Marjolijn Touw).

Fiddler on the Roof, die negen nominaties had, kreeg in totaal slechts twee beeldjes. De voorstelling won de prijs voor beste acteur (Thomas Acda) en beste aanstormende talent (Jacob de Groot).

Lees meer over
Simone KleinsmaMusicalMusical Awards