Holleeder: Ik ben geen gevoelloos mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHolleeder: Ik ben geen gevoelloos mens
Proces tegen Willem Holleeder

Willem Holleeder heeft tijdens zijn proces uitgehaald naar het Openbaar Ministerie. Volgens 'De Neus' wilde de officier hem profileren als een gevoelloos mens. "Ik heb juist heel veel gevoel. Maar aan de ene merk je het, aan de ander niet."

"Ik ben geen mens die geen gevoel heeft"

Ook in de derde dag van de inhoudelijk behandeling staat het verhoor van Holleeder over zijn eigen verklaring centraal. De crimineel mocht opnieuw op de praatstoel plaatsnemen. Hij gaf duidelijk aan te balen van het beeld dat de media en het OM over hem schetst. "Ik heb natuurlijk een naam. Die is gecreëerd in de media. Degene die in de media wordt beschreven, zo ben ik niet. Ik merk dat u een beetje zoekt naar het beeld in de media", merkte Holleeder op.

OM over zaak-Holleeder: Gaat om groot onrecht
Lees ook

OM over zaak-Holleeder: Gaat om groot onrecht

"Ik ben gewoon een normale jongen. En ik ben best wel slim. Ja, ik ben een boef. Ik heb die ontvoering gedaan. Maar ik ben geen mens die geen gevoel heeft. Ik ben ook niet gewetenloos. Het omgekeerde is waar", ging de van zes levensmisdrijven verdachte Holleeder verder. "Ik ben niet degene die zo door mijn zusters en de media wordt afgeschilderd."

Volgende week maandag en dinsdag staan de laatste twee dagen waarin Holleeder wordt bevraagd over zijn eigen verklaring op het programma. Vanaf maandag 19 februari zal zus Sonja getuigen, op 12 maart volgt Astrid Holleeder.

Lees meer over
Willem HolleederRechtszaakMoordzaakAmsterdam