schrappen

Einde voor Eén Tegen 100 en Boer Zoekt Vrouw?

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEinde voor Eén Tegen 100 en Boer Zoekt Vrouw?
RTL

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media heeft een lijst samengesteld met amusementsprogramma's van de Publieke Omroep die volgens de criteria van de nieuwe Mediawet zouden sneuvelen.

"Pas wanneer een titel twee seizoenen op rij niet aan de kaders voldoet, verdwijnt deze van de buis"

Onder meer populaire programma's als Eén Tegen 100 met Caroline Tensen, Bed & Breakfast van MAX en de specials van Boer zoekt Vrouw zouden van de buis moeten verdwijnen omdat zij te weinig "moeilijk bereikbare kijkers" trekken.

 

Vriendin van BZV-boer Olke overleden
Lees ook

Vriendin van BZV-boer Olke overleden

Dat blijkt uit een nota waarover De Telegraaf donderdag bericht. De krant heeft de lijst in het bezit gekregen via een Wob-verzoek. Programma's als Wie is de Mol?, de algemene uitzending van Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland bakt voldoen vermoedelijk wel aan de nieuwe stresstest. Het kortwieken van het amusement bij de Publieke Omroep is het gevolg van de nieuwe Mediawet.

Geen zorgen

Volgens een woordvoerder van de NPO hoeven kijkers zich nog geen zorgen te maken. "Programma's die in 2017 niet voldeden aan de criteria, krijgen een herkansing. Pas wanneer een titel twee seizoenen op rij niet aan de kaders voldoet, verdwijnt deze van de buis", zegt woordvoerder Marcel Frost. "De beoordeling van 2016, waar het artikel over gaat, was een proef. Er wordt pas vanaf 2017 gerekend. De vraag of dit gevolgen heeft voor bepaalde programma's (...) kan daarom pas in mei 2019 worden beantwoord."

Lees meer over
Caroline Tensen