Afscheid

Erland Galjaard vertrekt bij RTL

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
Erland Galjaard vertrekt bij RTL
RTL

Erland Galjaard stopt na 21 jaar bij RTL. De programmamaker laat weten dat hij per 1 mei aanstaande begint aan een creative sabbatical om zich te richten op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek. Wat zijn volgende stap zal zijn is nog niet duidelijk.

"Ik ga voor de verandering eens van RTL genieten alleen als kijker"

De 50-jarige programmamaker vertelt dat het TV-vak het mooiste is wat er is, maar nu klaar is om zonder de hectiek te leven. “De afwisseling, de creativiteit, de vakmensen waar ik dagelijks mee te maken heb en de impact die het maakt zijn ongeëvenaard. Daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover die soms alles beheerst", zegt Erland. "Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet. Ik ga voor de verandering eens van RTL genieten alleen als kijker.”

Wie de opvolger zal zijn van Erland is nog niet duidelijk. RTL-baas Sven Sauvé vertelt dat hij niemand kent met een RTL-hart als Erland. “Hij is een vakman en naast onze persoonlijke band, waardeer ik hem om zijn scherpe inzichten en creativiteit. Hij weet ook als geen ander belangrijke, vaak ook maatschappelijke, thema’s te vertalen naar programma’s en series met een heel eigen signatuur", zegt Sauvé. "Hij heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van RTL en heeft veel betekend voor tv in Nederland. Hij laat een sterke zendergroep achter met een ervaren team. Dat geeft ons tijd om een waardige opvolger te vinden."

Erland wil er verder niet op ingaan bij RTL Boulevard, omdat 'ie voorlopig nog gewoon programmadirecteur is. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Erland Galjaard