Niets aan de hand

Hof: India moet besluiten over terugkeer Insiya

Door John van den Heuvel··Aangepast:
© Nadia RashidHof: India moet besluiten over terugkeer Insiya
RTL

Het Haagse gerechtshof vindt dat de Indiase rechter een besluit moet nemen over de terugkeer van Insiya Hemani. De bevoegdheid rondom de ontvoering van de Amsterdamse peuter ligt in het land waar ze nu verblijft, zegt het hof. De beslissing heeft geen gevolgen voor de al bevolen terugkeer van Insiya.

"De Indiase rechter heeft keihard gezegd dat Insiya terug moet"

"Het is een strikt formele juridische beslissing van het Haagse hof", reageert misdaadverslaggever John van den Heuvel. "De bevoegdheid ligt bij de Indiase rechter, die al eerder heeft besloten dat Insiya thuishoort bij haar moeder. Dit heeft dus geen consequenties voor haar terugkeer." Uiterlijk 27 maart moet Insiya overgedragen worden aan haar moeder. Er komt op verzoek van vader Shehzad Hemani nog wel een hoger beroep bij het Indiase gerechtshof, maar die zitting heeft geen opschortende werking voor de uitspraak.

Insiya moet terug naar haar moeder in Nederland
Lees ook

Insiya moet terug naar haar moeder in Nederland

Moeder Nadia blijft sterk. "De Indiase rechter heeft keihard gezegd dat Insiya terug moet. Daar heb ik vertrouwen in. Er staat niet dat Insiya in India moet blijven, maar de Indiase rechter erover moet buigen. Dat is dus al gebeurd", reageert Nadia tegenover RTL Boulevard.

Lees meer over
Insiya HemaniJohn van den HeuvelRechtszaakOntvoeringDen Haag