Toneelspeler

Arjen Lubach duikt theater weer in

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
Arjen Lubach duikt theater weer in
RTL

Arjen Lubach staat vanaf eind dit jaar solo op de planken. De tv-maker werkt aan een theatertournee, Arjen Lubach LIVE, waarmee hij vanaf december door het land trekt. Dat bevestigt hij naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant.

"Tijdens de opnamen van Zondag met Lubach vind ik de interactie met de zaal nog steeds leuk", zegt Arjen in een interview met de krant. "Ik heb twaalf jaar in kleine theaters gestaan met deels geïmproviseerde shows. De kick die dat oplevert, is een andere dan die van een geschreven grap waarover lang is nagedacht. Dat Zondag met Lubach zo goed doordacht is, is geweldig, maar soms mis ik dat eerste." De tv-maker vindt het bovendien "iets uitdagends om te gast te zijn in andere theaters en steden".

Welke theaters Arjen aandoet, wordt later bekendgemaakt. Als alle boekingen definitief zijn, volgt een speellijst en start de kaartverkoop. Naar verwachting duurt Lubachs tournee tot de zomer. Dat betekent dat hij zijn theatershow begin volgend jaar twee maanden moet combineren met Zondag met Lubach.

"Eén op één Zondag met Lubach wordt het inderdaad niet", zegt Arjen in de Volkskrant over zijn theaterprogramma. Arjen Lubach LIVE wordt "persoonlijker dan hoe mensen mij van televisie kennen". "De theatershow wordt veel tijdlozer", vergelijkt Arjen zijn succesvolle tv-programma met de plannen voor het theater. "Bovendien past het deskje niet in mijn auto."