'Waylon gelooft heilig in songfestivalnummer'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
'Waylon gelooft heilig in songfestivalnummer'
Songfestival in Lissabon

Zelf kiest hij een ander liedje, maar Cornald Maas kan zich helemaal vinden in Waylons keuze voor Outlaw In 'Em. "Hij gelooft er heilig in, en dat is het belangrijkste", zegt de songfestivalkenner, die in een kleine selectiecommissie zit die Waylon adviseert.

"Waylon ziet zichzelf ook als outlaw"

"Een artiest die zich meer dan gemiddeld betrokken voelt bij een lied, die de urgentie voelt, dat werkt goed voor Nederland", aldus Cornald. Ook de uitgesprokenheid van Outlaw In 'Em bevalt de songfestivalkenner. "Het is erop of eronder. Dat is altijd beter dan iets wat gemiddeld oké is. Daar gaat de jury misschien nog wel voor, maar het publiek kiest al snel wat anders."

Outlaw In 'Em is een rocknummer, een ode van Waylon aan muziekhelden als Johnny Cash en Mick Jagger. "Artiesten die niet binnen de lijntjes lopen. Waylon ziet zichzelf ook als outlaw", weet Cornald.

Met deze track gaat Waylon naar het Songfestival
Lees ook

Met deze track gaat Waylon naar het Songfestival

Een ruig lied zien we volgens Cornald niet vaak op het songfestival. "Je had natuurlijk Lordi, maar dat was hardrock", zegt hij over de Finse band die in 2006 het Eurovisiesongfestival won. "Een echte rocksong met een persoonlijke inslag hebben we nog niet veel gehad."

Volgens de songfestivalkenner is het nog te vroeg om Waylons kansen in te schatten. "Er moeten nog 22 van de 43 liedjes gekozen worden." Toch lijkt Outlaw In 'Em een goede keuze. "In Oost-Europa is er grote belangstelling voor dit soort nummers. De Balkanlanden waarderen dit soort muziek."

Voordat Waylon naar Portugal kan, moet hij nog flink aan de slag. "Er wordt volop nagedacht over hoe dit op het podium wordt gebracht." En de zanger moet gaan schrappen. "Het nummer is nu nog te lang. Het is drieënhalve minuut lang, dus het moet korter."

Lees meer over
Waylon