terug in de tijd

Zo ziet Yvon Jaspers er meer dan 20 jaar geleden uit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZo ziet Yvon Jaspers er meer dan 20 jaar geleden uit
RTL

Er is er een jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien dat is: Yvon Jaspers. Taart voor de speelse presentatrice, want de Boer Zoekt Vrouw-ster is vandaag alweer 45 jaar oud geworden!

We kennen haar allemaal als de ster uit het geliefde programma Boer Zoekt Vrouw. Maar een paar jaar geleden is de blonde presentatrice bezig met totaal andere dingen...

© ANP

Terug naar het jaar 1994, het jaar van dé grote doorbraak van Yvon Jaspers. Misschien ken je haar nog wel als vrolijke presentatrice uit Het Klokhuis, of uit de kinderserie Knofje. In de serie is de opgewekte Yvon te zien als moeder van de rebelse Knofje. Maar dat de blondine veel meer kan dan alleen acteren of teksten oplezen, bewijst ze als ze in 1997 de presentatrice wordt van het kinderprogramma ZigZag.

© ANP

Acteren blijft een grote passie van de jarige Yvon. Daarom heeft ze haar oog op een rol in de serie Rozengeur & Wodka Lime. En het lukt! Want in het vierde en vijfde seizoen weet Yvon één van de hoofdrollen in de wacht te slepen, die van stewardess Robin.

© ANP

Yvon zit pas echt gebakken als ze in 2004 het mega succesvolle programma Boer zoekt Vrouw gaat presenteren. Met haar schattige outfits en regenlaarsjes weet ze het programma om te toveren tot een mega succes. Elke zondagavond zitten er miljoenen mensen aan de buis gekluisd om te zien hoe de boeren de liefde vinden.

© ANP

Maar we moeten niet vergeten dat de lieve Yvon in 2005 iedereen weet te misleiden als de Mol. Na een spannend vijfde seizoen van het populaire programma wordt Yvon ontmaskerd als de Mol. Het is cabaretier Marc-Marie Huijbregts (nog met pruik!) die zijn mede Brabo weet te ontmaskeren.

© ANP

Yvon wordt graag gezien op televisie en is daarom een paar keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, de award voor de beste vrouwelijke presentatrice. In 2005 grijpt ze helaas net mis, maar in 2006 wint ze voor het eerst de bijzondere prijs. Ook in 2008, 2009 én 2010 gaat de presentatrice met de befaamde ster naar huis.

© ANP

Na meer dan negen seizoenen is Boer Zoekt Vrouw nog steeds mega populair en is een tiende seizoen een feit! Toch is Yvon na het presenteren ook erg druk als auteur van verschillende boeken. Zo schrijft de presentatrice/actrice meerdere kinderboeken en lanceert ze afgelopen jaar haar eigen kookboek: De keukentafel van het Noorden.

© ANP
Lees meer over
Yvon Jaspers