gamergirl

Lindsay Lohan vangt bot in GTA-zaak

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Lindsay Lohan vangt bot in GTA-zaak
RTL

Lindsay Lohan mag niet opnieuw een rechtszaak aanspannen tegen de makers van Grand Theft Auto 5. De actrice heeft het hoogste hof van beroep in New York niet kunnen overtuigen van de gelijkenis van een personage uit de game met haar.

Lindasy Lohan klaagde in 2014 Take Two Interactive aan. De Amerikaanse vond dat het personage Lacey Jonas te veel op haar lijkt. Aanvankelijk had ze succes, toen een rechter vond dat het personage Lacey Jonas inderdaad op LiLo lijkt. Maar in 2016 oordeelde een hof van beroep echter dat Take Two "geen gebruik maakt van eisers naam, portret of beeld." Ook als Lacey Jones echt een kopie van de actrice zou zijn geweest, had zij volgens het hof nog geen zaak.

Lindsay Lohan gezicht van advocatensite
Lees ook

Lindsay Lohan gezicht van advocatensite

De actrice liet het er niet bij zitten en zocht het hogerop. Take Two Entertainment kreeg steun van de Motion Picture Association of America, de Entertainment Software Association en de American Booksellers Association.

Donderdag kwam het hoogste hof van beroep uiteindelijk ook tot de conclusie dat Lohan's rechtszaak moet worden verworpen.

Lees meer over
Lindsay Lohan