Van je vrienden moet je het hebben

Patty Brard: Mediaoffensief tegen Frank B.

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Patty Brard: Mediaoffensief tegen Frank B.
RTL

Patty Brard en catwalkcoach Mariana Verkerk nemen het op voor Frank B., de van belastingfraude verdachte financieel adviseur van de sterren.

"Frank is heel kundig en heeft de gave lastige geldzaken helder uit te leggen"

Patty zegt in het AD het "walgelijk" te vinden "dat Frank B. al wordt veroordeeld terwijl er nog niks is bewezen". "Ik zie hem als vriend", aldus Patty. "Hij is er altijd voor me geweest. In goede en slechte tijden stond hij me met raad en daad bij en dat ging veel verder dan geldzaken. Het is een fijne, aardige en integere man."

Headhunterz wil geld zien van Frank B.
Lees ook

Headhunterz wil geld zien van Frank B.

Ook Mariana beschrijft de fiscalist als "een goede vriend" en verwijst vaak modellen naar hem door. "Frank is heel kundig en heeft de gave lastige geldzaken helder uit te leggen." Zowel Patty als Mariana vermoedt dat als B. geen beroemde klanten had gehad, er geen media-aandacht was geweest. Mariana: "OM en Belastingdienst hebben zoveel details weggegeven dat Franks naam makkelijk te achterhalen was. Ze wilden gewoon dat het uitkwam."

Media

Het OM laat aan de krant weten regelmatig met persberichten te komen; ook als er geen mensen in de media bij betrokken zijn. Frank B. wordt ervan verdacht dat hij tal van BN'ers, waaronder ook dj's HeadHunterz, Afrojack en Tiësto, heeft laten emigreren naar belastingparadijzen als Guernsey en Cyprus. Ook Linda de Mol deed jaren zaken met de adviseur.

Headhunterz stapte naar de Belastingdienst omdat hij zich niet meer oké voelde bij B.'s constructies en probeert nu via de rechter de schade op hem te verhalen. "Toen een expert ons vertelde dat de regeling van B. waarschijnlijk illegaal was, was het over en uit voor ons", aldus manager en schoonvader Michiel van Kleef. "Wij zijn met B. in zee gegaan omdat hij voor hartstikke beroemde dj's werkte; nooit hadden we verwacht in een financiële chaos terecht te komen."

B. laat via zijn advocate weten zich "op geen enkele wijze in de verdenkingen" te herkennen.

Lees meer over
Patty Brard