Gordon: 'armoe om hier te moeten zitten'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Gordon: 'armoe om hier te moeten zitten'
Gordon vs. ex-liefje Kevin B.

Gordon vindt het “een armoe” dat hij “ten overstaan van heel Nederland met de billen bloot moet”. De entertainer staat maandag in Lelystad tegenover zijn vermeende ex Kevin B. voor de rechter.

"Als u uitspraak doet ten faveure van hem dan heeft de liefde officieel verloren"

Gordon verzoekt de rechtbank de zaak achter gesloten deuren te behandelen, maar dat verzoek wordt niet ingewilligd. Volgens de voorzieningenrechter brengt Gordon met zijn Facebook-berichten de zaak zelf in het publieke domein. Ook Kevins advocaat zoekt meermaals de media op.

Gordon heeft spijt van slaan vermeende ex
Lees ook

Gordon heeft spijt van slaan vermeende ex

“Ik zit hier vandaag niet als Gordon de artiest, maar als mens, als een persoon die een hart heeft”, spreekt Gordon tijdens zijn laatste woord. De entertainer is tijdens de behandeling van de zaak, die door Kevin is aangespannen, meermaals geëmotioneerd.

Therapie

Zo moet Gordon de tranen van zijn gezicht vegen toen zijn advocaat enkele WhatsApp-berichten tussen hem en Kevin voorleest. Die gaan allemaal over het wantrouwen van Gordon, die na vele mislukkingen in de liefde dacht in Kevin “zijn droomman” gevonden te hebben. Op verzoek van Kevin gaat Gordon zelfs in therapie om aan dat wantrouwen te werken, zegt zijn advocaat.

“Ik weet dat ik in m’n hart een goed mens ben. Ik ben te goeder trouw geweest, heb nooit gelogen”, spreekt Gordon na afloop van de behandeling van de zaak. Tijdens de zitting blijkt dat de entertainer Kevin behoorlijk in de watten legde. Vakanties, dure cadeaus, etentjes; alles kon. “Die iPhone die daar bij hem ligt, is van mij. De kleding die hij aan heeft, is van mij.”

Klap

Wanneer Gordon ontdekt dat Kevin de relatie minder serieus neemt en ook anderen ziet, is de klap voor de entertainer hard. “Het liefdesverdriet was overweldigend”, aldus Gordons advocaat. “Kevin heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in zijn leven.”

Inmiddels is de relatie, die door Kevin nog altijd wordt ontkend, voor Gordon “een gesloten hoofdstuk”. “Het is een zware periode geweest, die hij zo goed en zo kwaad als dat kan heeft afgesloten.”

Wolf in schaapskleren

In zijn laatste woord noemt Gordon zijn vermeende ex “een wolf in schaapskleren” en “van binnen zo rot als een mispel”. De entertainer is ook fel toen het over de vermeende examenfraude van Kevin gaat. “Ik verdom het, het is mijn burgerplicht om het te melden”, zegt Gordon terwijl hij met zijn vuist op tafel slaat.

Volgens de entertainer en zijn advocaat kan Kevin “niet zonder verdere consequenties doorgaan met zijn carrière als arts”, onder meer omdat hij examenfraude zou hebben gepleegd. De arts in opleiding ontkent dat, het AMC onderzoekt de zaak. “Ik vind het wonderbaarlijk om te horen dat Kevin onder ede verklaart bij het AMC dat er geen sprake is geweest van fraude. De bewijslast zit in het dossier”, zegt Gordon.

Onwerkelijk

Na afloop van de zaak noemt Gordon de zitting onwerkelijk. “Nadat ik dacht een onwijze leuke relatie te hebben met iemand. Een intense relatie die abrupt tot een einde is gekomen. Dat je hier dan staat en iemand nog steeds glashard staat te liegen dat je überhaupt een relatie hebt gehad, dat is niet te bevatten.”

Ook na een laatste aandringen van de rechter komen Gordon en Kevin er niet uit onder leiding van hun advocaten. Op 23 april volgt daarom de uitspraak van de rechter. “Als u uitspraak doet ten faveure van hem, en dat kan, dan heeft de liefde officieel verloren”, zegt een geëmotioneerde Gordon tegen de rechter.

Lees meer over
Gordon