plezier voor het oor

Streamingrecord voor rapper Post Malone

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
Streamingrecord voor rapper Post Malone
RTL

Rapper Post Malone heeft een record gebroken op Spotify. Zijn nieuwe album beerbongs & bentleys werd op de eerste dag dat hij beschikbaar was 78,7 miljoen keer wereldwijd gestreamd. Bijna 48 miljoen streams kwamen uit de Verenigde Staten.

Het oude record was pas net een week in handen van rapper J. Cole. Zijn album KOD was op de eerste dag bijna 36,7 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Het debuutalbum van Post Malone, Stoney, koerst ook af op een record. Stoney staat nu al 64 weken in de top 10 van de albumhitlijst voor hiphop en r&b. Daarmee deelt Post Malone de tweede plaats met het debuutalbum van Whitney Houston. Alleen Thriller van Michael Jackson stond langer in de top 10, namelijk 74 weken.

Video: Ophef om bloederige videoclip Post Malone
Lees ook

Video: Ophef om bloederige videoclip Post Malone

De 22-jarge Post Malone heet in het echt Austin Richard Post. Hij brak in 2015 door met het nummer White Iverson. Hij heeft in Nederland twee hits gehad: Rockstar en Psycho. Die staan op beerbongs & bentleys.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Post Malone