Niet te paaien

Patricia Paay vandaag naar de rechtbank

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatricia Paay vandaag naar de rechtbank
RTL

Patricia Paay staat maandag oog in oog met de partijen die een seksfilmpje van haar hebben gepubliceerd. De civiele rechter van de rechtbank in Amsterdam buigt zich over de kwestie. De zangeres en tv-persoonlijkheid heeft onder meer de website GeenStijl aangeklaagd vanwege het verspreiden van de video.

Patricia Paay eist vele duizenden euro's schadevergoeding. Haar advocaat Johan Langelaar zegt dat naast GeenStijl ook de hoofdredacteur van de website en een redacteur gedaagd zijn, evenals de man die het filmpje aanvankelijk op Twitter zette.

GeenStijl plaatste in februari vorig jaar de link naar het filmpje, maar verwijderde die even later ook weer op aandringen van de advocaat van La Paay. De video, waarin is te zien dat Patricia seks heeft met een man, is echter veelvuldig gedeeld op social media.

Behalve de civiele zaak loopt er ook nog een strafrechtelijke zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in februari bekend dat het GeenStijl vervolgt voor het verspreiden van de seksvideo van de blondine. Ook twee mannelijke verdachten moeten voor de rechter verschijnen.

Patricia Paay eist 4,5 ton schadevergoeding
Lees ook

Patricia Paay eist 4,5 ton schadevergoeding

Wil je nou 24/7 op de hoogte blijven over het nieuws rondom La Paay? Download de RTL Boulevard-app!

Lees meer over
Patricia Paay