Gevulde portemonnee

Prinses Mabel schatrijk door beursgang Adyen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPPrinses Mabel schatrijk door beursgang Adyen
RTL

Prinses Mabel van Oranje wordt door de beursgang van financiële dienstverlener Adyen schatrijk. Haar belang blijkt bij de beursgang minstens 120 miljoen euro waard. Oprichters Pieter van der Does en Arnout Schuiff zijn goed voor minstens 354 miljoen en 475 miljoen euro.

Dat blijkt uit de vandaag verschenen prospectus van Adyen. Uit het lijstje aandeelhouders in het prospectus blijkt dat prinses Mabel bijna 546.000 aandelen in Adyen bezit. Dat belang heeft bij de beursgang een waarde van 120 tot 131 miljoen euro.

Powervrouw Mabel een van meest invloedrijken in UK
Lees ook

Powervrouw Mabel een van meest invloedrijken in UK

Mabel zal bij de beursgang bijna een derde van haar belang verkopen. Dat levert tussen 37 en 43 miljoen euro op. Gemiddeld verkopen de bestaande aandeelhouders zo'n 14 procent van hun aandelen, maar Mabel verkoopt dus ruimschoots het dubbele. 

Oprichters

Het belang dat Mabel van Oranje bezit, is goed voor 1,85 procent van Adyen. Daarmee is ze niet een van de grootste aandeelhouders van het bedrijf. Oprichters Pieter van der Does en Arnout Schuijff zijn goed voor belangen van respectievelijk bijna 5,5 procent en ruim 7,3 procent.

Van der Does bezit ruim 1,61 miljoen aandelen, die tegen de introductieprijs 354 tot 386 miljoen waard zijn. De 2,16 miljoen aandelen van Schuijff zijn 475 tot 518 miljoen waard.

Verzilveren

Dankzij verkopen bij de beursgang incasseert Van der Does tussen de ruim 40 miljoen en bijna 47 miljoen euro. Arnout Schuijff krijgt een bedrag tussen ruim 54 en bijna 63 miljoen euro bijgeschreven op zijn bankrekening.

Nóg meer ontvang Joost Schuijff, broer van Arnout. Hij verkoopt bijna de helft van zijn aandelen en incasseert daarmee tussen de 176 en 200 miljoen euro.

Totale waarde

Adyen gaat op 13 juni naar de beurs. Uit het prospectus blijkt dat een aandeel tussen de 220 en 240 euro gaat kosten. Daarmee komt de totale waarde van het fintech-bedrijf op 6,5 tot 7,1 miljard euro.

Lees meer over
Prinses Mabel