prijzenregen

Harry Potter en Bruce vallen in de prijzen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Harry Potter en Bruce vallen in de prijzen
RTL

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child en de musical The Band's Visit zijn de grote winnaars bij de uitreiking van de Tony Awards. Harry Potter verzilverde zes van de tien nominaties bij de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen, waaronder de beeldjes voor beste toneelstuk en beste regie. The Band's Visit viel in New York tien keer in de prijzen, onder meer voor beste musical.

De voorstelling over Harry Potter is het veelgeprezen vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn. The Band's Visit is gebaseerd op een Israëlische film uit 2007. Het verhaal draait om een kleine Egyptische politiefanfare die in een dorpje in Israël terechtkomt.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol was Glenda Jackson in het toneelstuk Three Tall Women. Bij de musicals gingen de Awards voor beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol naar Tony Shalhoub en Katrina Lenk, die beiden in The Band's Visit speelden.

Andrew Garfield wint zijn eerste Tony Award
Lees ook

Andrew Garfield wint zijn eerste Tony Award

Springsteen

Bruce Springsteen mocht daarnaast een Special Tony Award in ontvangst nemen voor de theaterconcerten Springsteen on Broadway.

Lees meer over
Bruce Springsteen