hallo allemaal

Luizenmoeder wint Nipkowschijf: 'Dit had ik nooit verwacht'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLuizenmoeder wint Nipkowschijf: 'Dit had ik nooit verwacht'
RTL

De populaire serie De Luizenmoeder heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Ilse 'Juf Ank' Warringa is dolblij met de prestigieuze televisieprijs.

"De meeste dingen die ik leuk vind, vinden de meeste mensen niet leuk"

De actrice die bij het grote publiek vooral bekend is als Juf Ank laat weten dat ze nog steeds ontroerd is: "Dat heel Nederland dit zo heeft omarmd, vind ik nog steeds erg ontroerend. Dit had ik nooit verwacht. De meeste dingen die ik leuk vind, vinden de meeste mensen niet leuk en nu dus wel."

De Luizenmoeder beloond met Zilveren Nipkowschijf
Lees ook

De Luizenmoeder beloond met Zilveren Nipkowschijf

Ook Jennifer Hofman is nog steeds verbaasd door het succes van de serie. Na het winnen van de Nipkowschijf laat ze weten: "Wat is dit bizar. Wat ongelofelijk wat ons overkomt. " De actrice zegt alleen maar te kunnen genieten van het succes van de serie.

Diederik Ebbinge laat weten dat de makers druk bezig zijn met een tweede seizoen: "We zijn hard bezig aan een tweede seizoen en daar hebben we heel veel zin in" De acteur die in De Luizenmoeder in de huid kruipt van directeur Anton meldt daarbij: "U bent nog niet van ons af."

De humoristische AVROTROS-serie nam het op tegen andere kanshebbers Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Luizenmoeder met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van Juf Ank haalde afgelopen seizoen meerdere kijkcijferrecords.

Lees meer over
Ilse WarringaJennifer HoffmanDe Luizenmoeder