Haters gonna hate

Domien Verschuuren slaat terug tegen bodyshamers

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram Domien Domien Verschuuren slaat terug tegen bodyshamers
RTL

Twaalf weken geleden begon 3FM-presentator Domien Verschuuren aan een traject waarbij hij drie maanden lang gezonder moest eten en fitter ging worden. Nu het resultaat eindelijk daar is, zijn de reacties van zijn volgers alles behalve attent.

"Niet gespierd maar vooral graatmager. Als je hier al iets mee bereikt is het manorexia."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De dj zet vol trots de foto's van hem en zijn maatje Bas Louissen op Instagram. Helaas zijn er een hoop volgers die hier echter een heel andere mening over hebben. "Vind het erg mager, beetje eng eigenlijk" en "Niet gespierd maar vooral graatmager. Als je hier al iets mee bereikt is het manorexia", zijn één van de reacties onder zijn post. 

Gelukkig laat Domien zich niet zo snel van het veld slaan en reageert: "Lieve volgers, bodyshaming is voor losers. Ik ben geschrokken van de hardheid van sommige comments. Niet voor mij, want ik kan (inmiddels) wel wat hebben. Maar omdat er geschreven wordt vanuit de gedachte ‘dan moet je zo’n foto maar niet plaatsen’. Wat een onzin. Je mening doet er toe, die mag je hebben. Maar de wereld is groter dan je eigen bubbel."

3FM-dj Domien uit de kleren bij 4.000 likes
Lees ook

3FM-dj Domien uit de kleren bij 4.000 likes

Ondanks dat de radio-dj zich niks aantrekt van de haters, is hij toch van mening dat zijn lichaam er nét iets anders uit had kunnen zien. "Natuurlijk ben ik hartstikke tevreden met het resultaat, maar weet stiekem dat het meer had kunnen zijn. Breder, gespierder. Maar dat had ook betekend dat ik nog meer had moeten letten op voeding (moeten bulken: voedsel louter gebruiken als brandstof) en in plaats van drie keer, vier keer had moeten trainen. Had gekund, maar ik wilde het ook graag léuk houden", schrijft Domien op Instagram.

© Instagram Domien

En niet alleen is de 3FM-dj de afgelopen maanden maar liefst zes kilo afgevallen, hij heeft ook ontzettend veel geleerd van deze periode. "Ik ontdekte dat krachttraining veel leuker is dan ik dacht. Nu komt dat ook wel door de tofste personal trainer van Utrecht. Minstens twee keer per week stond ik met hem in de gym, oefeningen te doen waarvan ik een half jaar geleden niet eens wist dat ze bestonden. Laat staan dat ik wist hoe ik ze moest doen! Ik ontdekte dat de sportschool voor iedereen is en dumbbells niet alleen voor bodybuilders", aldus Domien.

Of hij doorgaat met het sportieve leven weet hij nog niet 100% zeker. "Ik denk het wel! Tenminste, ik wil het sporten nog wel even volhouden en kijken of ik het zonder Tom (zijn personal trainer, red.) ook zo leuk kan vinden. Alleen al omdat ik dan dat kroketje tussen de middag kan eten, want daar gaat het om: balans." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voedingsschema Domien Verschuuren

  • Ontbijt: 200 gram kwark, 50 gram muesli 
  • Tussendoortje: 2 speltcrackers met kipfilet en een banaan
  • Lunch: soep, 4 sneetjes koolhydraatarm brood met ossenworst of hummus, drie hardgekookte eieren
  • Tussendoortje: 2 rijstwafels met drie gekookte eieren
  • Avondeten: wat de pot schaft, gemiddeld +- 700 kcal
  • Tussendoor: Eiwitshake
Lees meer over
Domien Verschuuren