zomer in mijn bol

Janine Abbring wil geen vaste talkshow

Door ANP / RTL Boulevard ··Aangepast:
Janine Abbring wil geen vaste talkshow
RTL

Janine Abbring zou niet graag een talkshow willen presenteren. De Zomergasten-presentatrice vermoedt dat ze het dagelijkse ritme niet aan zou kunnen.

"Ik denk niet dat ik dat nu zou willen en kunnen"

"Ik heb diep respect voor de Margrieten, Matthijsen en Eva’s die vijf dagen in de week presenteren", zegt Janine tegen NRC. "Wat een opoffering! Ik vind zes weken een wekelijks ritme al heftig. Nee, ik denk niet dat ik dat nu zou willen en kunnen."

Janine Abbring wil niet op VIVA-lijst
Lees ook

Janine Abbring wil niet op VIVA-lijst

Vanaf eind juli maakt Janine weer zes weken lang Zomergasten. In de media en op internet zal ze weer onder een vergrootglas liggen, beseft ze. "Ik lees nooit wat mensen schrijven in die zes weken. Hooguit vraag ik vrienden om een samenvatting", aldus de presentatrice, die vorig jaar over het algemeen goede reacties kreeg. "Nasty comments gingen vooral over mijn uiterlijk. Als vrouwelijke presentator kwek of onderbreek je al snel - iets wat ze van een man nooit zouden zeggen. Nu ik geen debutant meer ben maar ‘een opgehemelde vrouw’ zal het er waarschijnlijk wat harder aan toegaan. Schietschijf zijn doet pijn, maar het hoort erbij."

Lees meer over
Janine Abbring