Nabil B

Huurmoordenaar: 'Ik wist niet dat ik broer kroongetuige doodde'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP Huurmoordenaar: 'Ik wist niet dat ik broer kroongetuige doodde'
RTL

De 40-jarige Shurandy S. wist niet dat hij op 29 maart de broer van kroongetuige Nabil B. doodschoot.

Shurandy S. heeft een schriftelijke bekentenis van vier pagina's afgelegd die vandaag ter sprake kwam op een eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen S. Hij was zelf niet aanwezig en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaten.

Peter R. de Vries is fan van déze Netflix-serie
Lees ook

Peter R. de Vries is fan van déze Netflix-serie

S. verklaart dat hij in het najaar van 2017 al was benaderd voor het plegen van een liquidatie. Daarmee heeft hij toen ingestemd. In januari heeft hij een garagebox gehuurd voor een vluchtauto. Twee dagen vóór de moord ontving hij informatie over slachtoffer Reduan en kreeg hij instructies.

S. heeft niet gezegd wie zijn vermeende opdrachtgever(s) zijn.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Volgens het het OM is er veel bewijs tegen Hilversummer Shurandy S. Behalve zijn bekentenis beschikt het OM over tal van sporen. Ook zijn er heldere camerabeelden van S. op de plaats delict.

Het OM zei dat de moord op de broer van Nabil B. "is ingeslagen als een bom". Niet eerder is een "volstrekt onschuldige burger doelbewust geliquideerd", aldus de officier van justitie.

Tegelijkertijd met S. werden twee andere verdachten aangehouden, maar volgens het OM hebben zij niets met de liquidatie te maken.

Een van hen, een 34-jarige man, stond vandaag wel terecht wegens wapenbezit. Zijn DNA is aangetroffen op een wapen dat in het liquidatieonderzoek uit het water is gevist. Het was niet het moordwapen. Bij deze verdachte werden later nog andere vuurwapens gevonden. Hij hoorde een celstraf van 3,5 jaar tegen zich eisen.