drugs, geweld, moord

Ewout Genemans dompelt zich onder in beruchte sloppenwijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEwout Genemans dompelt zich onder in beruchte sloppenwijken
RTL

Voor het nieuwe programma ’Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto’ gaat Ewout Genemans met gevaar voor eigen leven een kijkje nemen in de meest gevaarlijke wijken ter wereld. Van de townships in Zuid-Afrika tot aan de favela’s in Rio, op plekken waar politie niet durft komen, waar moord, drugs en geweld regeren en een mensenleven niks waard is.

"Op een gegeven moment schoot 'ie per ongeluk zijn pistool af, een meter naast mijn voet"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ewout maakte de gevaarlijke tripjes om zo te ontdekken hoe het leven in die wijken precies is. Voor iedere aflevering bracht Ewout een paar dagen in een wijk door en ontmoette daar kopstukken van lokale gangs. Hij kwam zo in aanraking met wapens, kilo’s drugs en kidnapping, wat in deze buurten de normale gang van zaken is.

"Je moet je voorstellen dat je tussen de drugsdealers, moordenaars en eigenlijk de meest gevaarlijke types loopt", aldus Ewout tegen RTL Boulevard. De presentator heeft tijdens de opnames veel ongure types leren kennen. Zo was er een man die hem bijna in zijn voet schoot: "In Argentinië was er een meneer die in drugs dealde. Hij had twee pistolen in zijn zak en hij ging heel veel zitten roken. En toen liep ik naast hem en op een gegeven moment schoot 'ie per ongeluk zijn pistool af, een meter naast mijn voet."

Ophef op Curaçao om gevangenisprogramma Ewout Genemans
Lees ook

Ophef op Curaçao om gevangenisprogramma Ewout Genemans

Toch had Ewout tijdens de gevaarlijke tripjes geen bodyguards bij zich. De presentator had een andere oplossing voor al het geweld. "Wat we altijd proberen is zo snel mogelijk bij de mensen die wat hoger in aanzien zijn in die wijken soort van aardig gevonden te worden. Dan ben je op die manier toch een soort van veilig."

Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto is een vervolg op de serie Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel. De eerste aflevering zie je dinsdag 4 september 2018 om 21:30 uur op RTL 5.

Lees meer over
Ewout Genemans