Genoeg is genoeg

Johan Derksen wordt gek van reclames rondom Veronica Inside

Door RTL Boulevard/Algemeen Dagblad··Aangepast:
© ANPJohan Derksen wordt gek van reclames rondom Veronica Inside
RTL

Hoewel VI, net als bij RTL, ook een dikke kijkcijferhit is bij Veronica, zijn de mannen van Veronica Inside not amused met de huidige gang van zaken bij hun nieuwe werkgever. De hoeveelheid reclameblokken rondom de voetbalshow zijn een doorn in het oog van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

"Wij vinden twee uur erg lang en het aantal reclameborden overdreven."

Sinds de overstap naar Veronica is niet alleen de duur van het programma aangepast van anderhalf naar twee uur, ook de hoeveelheid reclameblokken is verdubbeld van twee naar vier. En daar zijn de mannen van VI op zijn zachtst gezegd niet blij mee. 

Johan Derksen: 'Er is geen reet veranderd bij Voetbal Inside'
Lees ook

Johan Derksen: 'Er is geen reet veranderd bij Voetbal Inside'

"Kijk, we hebben duidelijk uiteenlopende doelen. Ik begrijp John de Mol wel. Als hij het programma twee uur maakt dan heeft hij de garantie van aardige kijkcijfers en hij heeft geen programma in voorraad dat meer kijkers trekt. En reclameblokken betekenen geld. We hebben alle begrip voor commerciële tv en weten dat we voor een flinke salarispost zorgen. Dat moet hij terugverdienen."

Toch hoopt Johan dat er iets gedaan gaat worden aan de hoeveelheid commercials, zo legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Wij vinden twee uur erg lang en het aantal reclameborden overdreven. We hebben liever eentje minder. Het is storend, voor de kijkers maar ook voor ons. Als dat zo doorgaat, vrees ik dat de kijker afhaakt. Dat zou ik als kijker na het vierde blokje wél doen.''

Een bijkomend nadeel, stelt het Veronica Inside-icoon, is ‘het steeds weer op gang komen na een reclameblok’. "Zit je in een lekkere flow, komt er zo’n blok van acht minuten. Steeds weer moet je dan die chemie creëren. Dat valt na de vijfde keer niet meer mee. Bovendien lopen wij elke keer heen weer. Op zo’n avond lopen we bijna de hele de Vierdaagse.''

Johan heeft er echter een hard hoofd in dat het aantal reclameblokken teruggedrongen gaat worden, zo vertelt hij aan het AD. "We hebben dat vooraf aangegeven, maar het is niet zo dat ze bij Talpa dan zeggen: we komen aan jullie wensen tegemoet. Wilfred praat deze week met de directie maar ik heb geen enkele hoop dat John hierin meegaat."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Johan DerksenWilfred GeneeRene van der Gijp