proud to be oud

Wendy weet het zeker: tweede seizoen The Voice Senior komt

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© William Rutten/RTLWendy weet het zeker: tweede seizoen The Voice Senior komt
RTL

The Voice Senior krijgt een vervolg. “Jazeker komt er een tweede seizoen’’, zegt Wendy van Dijk. De presentatrice noemt de muzikale zoektocht naar het beste nieuwe 60+-zangtalent een pareltje. Ze twijfelt niet over een tweede reeks.

"Daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken"

“Het maakt me ongelooflijk trots. Ik vind het zo knap dat er weer een onderscheid is gemaakt. Je hebt The Voice of Holland, The Voice Kids en nu The Voice Senior. Het heeft toch weer zijn eigen uitstraling. Het is gewoon heel knap gedaan. Er is vooral ruimte en aandacht voor de verhalen van de kandidaten’’, zegt Wendy, die de show met Martijn Krabbé presenteert.

93-jarige Sip steelt harten van kijkers The Voice Senior
Lees ook

93-jarige Sip steelt harten van kijkers The Voice Senior

In het programma zoeken Gerard Joling en Gordon, Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Marco Borsato zangtalent van zestig jaar en ouder. De winnaar van The Voice Senior mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Daarnaast mag hij of zij optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome.

De eerste twee afleveringen van The Voice Senior, dat door producent Talpa ook al aan het buitenland is verkocht, trokken in Nederland 1,7 miljoen kijkers. RTL is al begonnen met het werven van nieuwe kandidaten die op oudere leeftijd een zangcarrière nastreven. Ondanks deze kandidatenoproep kon een woordvoerder van RTL onlangs niet officieel bevestigen dat er een tweede reeks volgt, maar Wendy weet het zeker: “Daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.”

Lees meer over
Wendy van DijkThe Voice Senior