strijd der titanen

Winnaar Expeditie Robinson kan miljoenen verdienen

Door RTL Boulevard / RTL Z··Aangepast:
© ANPWinnaar Expeditie Robinson kan miljoenen verdienen
RTL

Voor de winnaar van Expeditie Robinson ligt niet alleen een flinke cheque klaar van €25.000 , er valt nog veel meer te winnen! Via het schnabbelcircuit kan de potentiële winnaar 'miljoenen' verdienen.

"Voor die clinics vragen ze normaal gesproken alleen Olympiërs"

Voor de 21 deelnemers van Expeditie Robinson staat veel op het spel. Winnen levert niet alleen fame op, maar ook keiharde euro's. De carrière van de winnende Robinson kan namelijk een flinke vlucht nemen. Zo weet ook de 24-jarige Carlos, die vorig jaar als winnaar uit de bus kwam. "Sinds Expeditie Robinson krijg ik uit het hele land verzoeken om judoclinics te verzorgen. Voor die clinics vragen ze normaal gesproken alleen Olympiërs", zegt hij tegen RTL Z.  

Wat hij daar precies voor krijgt, wil hij niet zeggen. Wel dat het er zo'n vijf per maand waren. "De aanvragen zwakken wat af. Ik geef nu denk ik twee clinics per maand." Dankzij die clinics heeft hij een aardig spaarpotje weten op de bouwen. Daarnaast is hij een eigen YouTube-kanaal begonnen én personal trainer geworden. Ook is hij bezig met een televisieprogramma, maar "daar mag ik verder niets over vertellen."

Toine laat zich van een andere kant zien in Robinson
Lees ook

Toine laat zich van een andere kant zien in Robinson

Ook Amara Onwuka, weervrouw bij RTL en winnaar van Expeditie Robinson 2015, kreeg na de show een boost. "Ik word vaker gevraagd als dagvoorzitter of om lezingen te geven." 

Maar in beeld blijven is wel lastig. "Eigenlijk moet je na Expeditie Robinson doorbreken met een eigen televisieshow. De kans dat dat lukt, is heel klein. Dus moet je opnieuw meedoen met een televisieprogramma en dan blijven doorhoppen", zegt merkadviseur en onderzoeker Hendrik Beerda tegen RTL Z.

Vanavond om 20:30 bij RTL 5 start het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Maar het liep niet voor iedereen goed af...

Lees meer over
Expeditie Robinson