from netflix with love

7x sterren die hun succes te danken hebben aan Netflix

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty Images7x sterren die hun succes te danken hebben aan Netflix
RTL

Een rol kan je carrière maken of breken, daar weet dit handjevol sterren alles van. Met hun ijzersterke acteerskills wisten ze een plekje te veroveren in één van de paradepaardjes van Netflix en sindsdien gaat hun loopbaan als een speer!

1. Noah Centineo

© Getty Images

De film Sierra Burgess is a Loser staat nog maar net op Netflix, maar fans zijn nu al hevig geobsedeerd door de nieuwste aanwinst van de streamingdienst Noah Centineo. Actrice Shannon Purser speelt zoals altijd de sterren van hemel (zo meer daarpver), maar Noah is toch wel de grote verrassing. 

De jonge acteur wist het voor elkaar te krijgen om binnen één maand in twee geweldige Netflix-series te shinen. Want niet alleen valt het lekkere hapje op in Sierra Burgess is a Loser, ook in To All The Boys I’ve Loved wist Noah ons hart te veroveren. We kunnen dus wel vaststellen dat de knappe 22-jarige hard aan de weg timmert om een hele grote te worden. 

Zijn meest recente project is aanstaande november te zien en heeft de pakkende titel SWIPED. Wij kunnen niet wachten! Bekijk de trailer alvast hieronder:

2. Shannon Purser

© Getty Images

Naast hottie Noah is ook Shannon Purser te bewonderen in Sierra Burgess is a Loser. Shannon brak door als de lieftallige Barb in de hitserie Stranger Things. Helaas sneuvelde haar personage in een van de eerste afleveringen, toch kregen kijkers geen genoeg van Barb. Fans sprongen dan ook een gat in de lucht toen de actrice haar opwachting maakte als Ethel Muggs in Riverdale. Ook daar had ze slechts een kleine rol te pakken. Sierra Burgess is a Loser is de eerst grote hoofdrol die de actrice heeft weten te bemachtigen. Go girl!

3. Katherine Langford

© Getty Images

Met haar rol als Hannah Baker in 13 Reasons Why wist de actrice, samen met de rest van de cast, een heftige conversatie te starten. De serie, die zowel wordt geprezen als gehaat, zorgde dat haar acteercarrière een snelvaart krijgt.

Na haar indrukwekkende vertaling van de depressieve Hannah scoorde ze een rol in de feelgoodfilm Love, Simon. En de ster van Katherine blijft maar rijzen! Zo heeft ze net haar droom acteerklus weten te veroveren. De actrice zal binnenkort te zien zijn in Cursed, een serie over de legendes van koning Arthur. Katherine laat op Instagram weten: "Zo blij dat ik dit eindelijk kan delen! Echt een droom die uitkomt om gevraagd te worden als hoofdpersoon. Ik kan niet wachten!"

4. Tituss Burgess

© Getty Images

Als de flamboyante Titus Andromedon geeft acteur Tituss Burgess kleur aan Netflix-hit Unbreakable Kimmy Schmidt. Natuurlijk zijn we ook dol op de onschuldige en naïeve Kimmy, maar Titus maakt toch eigenlijk wel de show. De acteur is geen onbekende in Hollywood, maar zijn grote doorbraak was toch wel in de Netflix Original.

Sinds Unbreakable Kimmy Schmidt verschijnt de acteur steeds vaker op ons beeldscherm. Zo was hij bijvoorbeeld ook te zien in een ander groot succes van de streamingdienst: Set It Up.

5. Queer Eye

© Getty Images

Begin dit jaar verscheen de reboot van Queer Eye op Netflix. De serie is meteen een groot succes en inmiddels hebben de heren er al twee seizoenen aan advies op zitten. Sinds de komst van de Netflix-show gaan er deuren open voor de Fab Five. Zo zijn ze vaste gezichten in talkshows en lopen ze alle rode lopers plat. YAAAS!

6. Samira Wiley

© Getty Images

Met haar rol als Poussey in de succesvolste Netflix-serie Orange Is The New Black zette actrice Samira Wiley zich in één klap op de kaart. De actrice wist met haar performance de aandacht van Hollywood op zich te richten. Iedereen wil met haar samenwerken en daarom verscheen ze in verschillende shows als You’re The Worst. Door zich te binden aan de heftige serie The Handmaid’s Tale weet ze na OITNB wéér kijkers te choqueren. 

7. Millie Bobby Brown

© Getty Images

Millie Bobby Brown is pas veertien lentes jong, maar nu al een ster van wereldformaat. Alles wat ze aanraakt verandert in goud. Niet alleen is ze al een stijlicoon, ook stromen de aanvragen vanuit Hollywood binnen. Duistere rollen zijn duidelijk in trek, want binnenkort is de getalenteerde actrice te zien in Godzilla: King of the Monsters. En dat heeft ze allemaal te danken aan haar rol in Stranger Things.

Lees meer over
Netflix