anders gelopen

André Hazes was niet van plan om zanger te worden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAndré Hazes was niet van plan om zanger te worden
RTL

André Hazes verklapt dinsdagavond aan Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door dat 'ie geen zanger zou zijn geworden als zijn vader nog had geleefd.

"Dan had ik nu keukens verkocht bij de Keukenkampioen"

"Zeker niet", kraamt André gelijk uit als Matthijs het aan hem vraagt. "Dan had ik nu keukens verkocht bij de Keukenkampioen of misschien wel het slechte pad opgegaan." Toch is hij wel blij met hoe het allemaal is gelopen. "Ik heb, ik wil bijna zeggen de mazzel dat toen mijn vader overleed ik, op mijn 13-jarige leeftijd het postuum duet met hem op mocht nemen. Dat werd toen een hit en toen ben ik langzamerhand, mocht ik kleine dingetjes gaan doen."

Realitysoap André Hazes krijgt derde seizoen
Lees ook

Realitysoap André Hazes krijgt derde seizoen

Hij vervolgt: "Ik merkte wel altijd van: 'ik wil alle aandacht.' Als mijn vader ging repeteren moest ik een liedje doen. Verschrikkelijk slecht, maar het moest om mij gaan. Dat was toch een beetje mijn doel. Ik kreeg toen deze kans en dat is toch wel lekker." 

En dat heeft goed uitgepakt voor Dré, want binnenkort staat hij weer in een uitverkocht Ahoy. Hoewel dat allemaal heel spannend is voor de zanger, heeft hij niet de enorme zenuwen van zijn vader overgenomen. En dat is maar goed ook. "Ik houd ook wel van een slokje ja, maar ik kan mezelf wel behoeden tijdens shows."

En wie houdt André dan op het rechte pad? Zijn vrouw! De goedlachse zanger biecht op dat zijn moeder altijd vrij weinig te zeggen had over zijn vader, maar dat dat bij hem en Monique wel anders zit. 

Zo zetten, merkt Matthijs op, vrienden rondom Dré's vader nog wel eens een biertje voor hem neer om de zenuwen voor een show minder heftig te maken. "Als ik dat zou doen, krijg ik een volle nekslag van mijn vrouw. En als ik voor iemand bang ben, is het voor haar. Zij beschermt mij gewoon. Ik heb echt geleerd om steeds meer naar mijn vrouw te luisteren, want ik wil geen nekslag meer."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
André Hazes