nagels bijten

Op deze datum keert The Walking Dead terug

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© FOXOp deze datum keert The Walking Dead terug
RTL

Na acht seizoenen van The Walking Dead is de koek op voor Andrew Lincoln. De acteur zal in het nieuwe seizoen voor het laatst te zien zijn als zijn iconische alterego Rick Grimes. Lange tijd was het de vraag wanneer het nieuwe seizoen te zien zou zijn, maar nu is dan eindelijk de datum van de kick-off van de negende reeks bekend.

"Volgende week begint op FOX dan eindelijk het seizoen waarin deze vragen beantwoord worden"

Vanaf dinsdag 9 oktober zal er iedere week om 22.00 een aflevering te zien zijn van de internationale hitserie bij FOX. Volgens showrunner Angela Kang, die inhoudelijk verantwoordelijk is voor de serie, kan het nieuwe seizoen worden gezien als een heel nieuw hoofdstuk binnen de populaire serie. Angela vertelt dat er een flinke sprong in de tijd gemaakt. Hoe groot die sprong is, wat er precies met Rick gaat gebeuren en wanneer hij de serie gaat verlaten blijft vooralsnog echter gissen.

Shocking: hoofdrolspeler vertrekt uit The Walking Dead
Lees ook

Shocking: hoofdrolspeler vertrekt uit The Walking Dead

De fans van The Walking Dead hoeven dit jaar lang niet te wachten tot ze de nieuwe afleveringen van de geliefde serie kunnen zien. FOX zendt het nieuwe seizoen namelijk direct na de Amerikaanse premières uit. Dit houdt in dat fans in de nacht van zondag op maandag (vanaf 8 oktober) om 3.30 uur Nederlandse tijd de aflevering direct kunnen kijken op FOX.

En daar is de programmadirecteur van FOX maar wat blij mee. "Het is voor het eerst dat we een complete serie direct na Amerika uitzenden. Al maanden kijken fans uit naar dit bijzondere negende seizoen. Hoe verlaat het personage Rick Grimes de serie? Weet hij te overleven of niet? Volgende week begint op FOX dan eindelijk het seizoen waarin deze vragen beantwoord worden", aldus Alphons Martens.